Magičnih 73 poena Luke Dončića za istoriju! Ni Bogdan nije uspeo da ga zaustavi! (VIDEO)

27.01.2024

07:29

0

Autor: A. S.

Šta se ovo dešava u najjačoj ligi na svetu?

Magičnih 73 poena Luke Dončića za istoriju! Ni Bogdan nije uspeo da ga zaustavi! (VIDEO)
Luka Dončić i Trej Jang - Copyright Tanjug/AP

Slovenski košarkaš Luka Dončić, noćas je ušao u istoriju NBA lige!

Dončić je upobedi Dalasa nad Atlantom rezultatom 148:143, postigao 73 poena (uz 10 skokova i 7 asistencija, šut iz igre 25-33 (8-13 trojke) i 15-16 sa linije slobodnih bacanja) i tako zasenio čitavu rundu takmičenja i mnogo više.

Luka se tim učinkom izjednačio na 4. mestu liste po broju postignutih koševa na jednoj utakmici (ispred su samo Vilt Čembrlen sa 100 i  78, Kobi Brajant sa 81 poenom).

Slovenac je već na poluvremenu nagovestio šta nas očekuje, kada je postigao 41 poen. U nastavku je dodao gas i prestigao važeći rekord Dalasa od 60 poena,  ali i srušio Džoela Ebida nakon samo nekoliko noći. Kamerunac je  u pobedi Filadelfije nad San Antonijom postigao 70 poena.

- Mora da je u svlačionici žalio za one tri asistencije koje su mu falile za tripl-dabl - rekao je posle utakmice trener Dalasa Džejson Kid.

Naravno, reč je o šali, a nakon meča, Dončić je bio skroman, pa je insistirao da je pobeda Dalasa razlog za slavlje, a ne njegov rekord:

- Moraš da nastaviš da igraš i da veruješ saigračima - rekao je. Luka. Zanimljivo ali istorijsku partiju pružio je protiv Hoksa, koji su ga 2018. godine birali na draftu, a potom poslali u Dalas u zamenu za Treja Janga.

Sjajan je noćas na drugoj strani bio pomenuti Jang sa 30 poena, kao i Bogdan Bogdanović, koji je postigao 24 poena, ali su bili u drugom planu.

Noćas su igrali i košarkaši Oklahome i na gostujućem terenu savladali ekipu Nju Orleansa rezultatom 107:83. Tako su se Tanderi učvrstili u samom vrhu Zapadne konferencije.

Srpski reprezentativac Vasilije Micić, na parketu je proveo 17 minuta i za to vreme postigao tri poena. Aleksej Pokuševski nije ulazio u igru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike