Čačak ispraća Matkovića u NBA! Cedevita Olimpija usred sezone ostaje bez najvažnijeg stuba!

26.01.2024

16:52

0

Autor: A. Š.

Hrvatski centar trebalo bi da se pridruži nekadašnjem prvom piku na draftu

Čačak ispraća Matkovića u NBA! Cedevita Olimpija usred sezone ostaje bez najvažnijeg stuba!
Karlo Matković - Copyright MN Press

Još jedna sezona velikih očekivanja pretvorila se u godinu za zaborav. Dovela je prošlog leta Cedevita Olimpija iskusnog stratega Simonea Pjaniđanija sa željom da oko njega izgradi novi projekat, ali su katastrofalni rezultati, pre svega u Evrokupu, između ostalog uticali na to da Italijan posle samo nekoliko meseci digne sidro.

Njegovim putem uskoro kreće i jedan od stubova slovenačkog tima Karlo Matković. Iskusni hrvatski centar za nekoliko dana će spakovati kofere i krenuti put najjače lige na svetu, gde bi trebalo da zaduži opremu Nju Orleansa, koji je na draftu 2022. godine pokupio prava na njega kao 52. pika.

- Još kada je bio odabran na NBA draftu znali smo da će doći dan kada će nas napustiti – potvrdio je Matkovićev odlazak direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

- Došao je pre osam godina i tokom svih ovih sezona smo pratili njegov razvoj sa entuzijazmom, ne samo u Zagrebu i Ljubljani, već i u Beogradu, gde je proveo određeno vreme na pozajmici. Ponosni smo što je ove sezone izrastao u pravi stub naše igre i bio dominantan ne samo u regionalnoj ligi, već i u Evrokupu – dodao je Užbinec.

Iako još nema zvanične potvrde da će Matković u dres Pelikansa, gotovo izvesno će hrvatski centar stići u društvo nekadašnjeg prvog pika na draftu Ziona Vilijamsona, s obzirom na to da u prošlosti nije bilo reči o njegovom trejdu.

Nekadašnji košarkaš Mege u najjaču ligu na svetu odlazi posle gostovanja Cedevite Olimpije u Čačku prvog vikenda u februaru, a pre toga odigraće u dresu slovenačkog kluba duele sa Studentskim centrom u Podgorici i Londonom u Ljubljani.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike