Dejan Milojević se imao rašta i roditi! Emotivno veče i u Podgorici, Budućnost tuguje, igrači podsetili kakav je bio čovek! (VIDEO)

23.01.2024

20:34

0

Autor: A. S.

Dugo će se prepričavati svaki njegov potez, ali mnogo više osmeh i osećanja koja je budio u ljudima

Dejan Milojević se imao rašta i roditi! Emotivno veče i u Podgorici, Budućnost tuguje, igrači podsetili kakav je bio čovek! (VIDEO)
Dejan Milojević - Copyright MN Press

Tuga i šok u javnosti i dalje vladaju, velikog Dejana Milojevića više nema. Prošlo je već nedelju dana kako je iz Amerike stigla informacija da je doživeo srčani udar tokom timske večere Golden Stejt Voriorsa. Dan kasnije, stigle su tragične vesti, Milojević nije uspeo da pobedi u ovom meču.

Prijatelji, navijači, sportisti i svi ostali, svakodnevno se oglašavaju na društvenim mrežama i šalju poruke podrške njegovim najbližima. Emocije ne jenjavaju.

Večeras u Podgorici, njegova Budućnost, čiji je dres nosio od 2000. do 2004. godine, a potom je seo na trenersku klupu u januaru 2021. i tu bio sve do odlaska u Voriorse, igra meč Evrokupa. Taj duel je počeo minutom ćutanja, kao i mnogi koji su igrani prethodnih dana.

Potom je u punoj Morači, krenuo snimak koji je svima naterao suze na oči.

 

 

Podgorica je moj drugi grad, imam mnogo prijatelja kod kojih sam prethodnih godina dolazio, ne samo zbog posla i košarke koju mnogo volim, nego i zbog ljudi koji su ovde. Verujem da ću se osećati kao i kod svoje kuće - krenuo je snimak kadrovima sa predstavljanja Milojevića na mesto trenera, a potom su o njemu govorili sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović, zamenik izvršnog direktora za sportska pitanja Suad Šehović, kapiten Petar Popović, predsednik Dragan Bokan, bivši saigrač Vladimir Kuzmanović.

- Opisao bih ga kao jednog pravičnog čoveka, čoveka koji je uspeo da sa nama igračima u isto vreme bude i drug i neki autoritet, koga smo svi jako poštovali. Bio sam u dve ekipe koje su njegovim nekim delovanjem uvek izgledale srećno, uvek se okupljale srećno - rekao je Petar Popović koji je sa Milojevićem sarađivao i u Megi, a potom se nadovezao čuveni Suad Šehović:

 

 

- Koliko je bila dobra atmosfera i koliko smo bili na nekoj drugarskoj osnovi govori i jedna anegdota koja se dešava u Novom Mestu u utakmici koja, daleko od toga da je bila rešena, gde Deki daje tablu Amadeu Dela Valeu i kaže nacrtaj akciju za sebe kao poklon za rođendan. To govori o njegovoj širini i neposrednosti i takav je bio i na terenu i van njega - otkrio je Šehović.

Predsednik kluba Dragan Bokan je još jednom ponovio rečenicu koja ovih dana odzvanja u javnosti - Imao se rašta i roditi.

- Dejan Milojević vrhunski igrač, vrhunski trener i još veći čovek. Svedoci smo koliki je trag ostavio, biće deo nas dok postojimo. Za njim žali ABA region, za njim žali Evroliga, za njim žali NBA, cela svetska sportska javnost. Njegov Beograd, njegov drugi dom - Podgorica, njegovi Partizan i Mega, njegova Budućnost. Naš kapiten Dejan Milojević imao se rašta i roditi - zaključio je Bokan.

Nije bilo lako igrati utakmicu, ni pratiti je sa tribina. Neće biti lako ni u danima koji predstoje, a ni to, neće ublažiti bol za preranim gubitkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike