Dao sam srce Partizanu, kada se vratim iz NBA biću njegov trener! Ove reči Dejana Milojevića večeras su posebno teške! (VIDEO)

17.01.2024

21:45

0

Autor: A. Š.

Velikom borcu sudbina nije dozvolila da još jednom izađe pred Grobare kao zvanično lice crno-belih

Dao sam srce Partizanu, kada se vratim iz NBA biću njegov trener! Ove reči Dejana Milojevića večeras su posebno teške! (VIDEO)
Dejan Milojević - Copyright MN Press

Nekada neke reči posebnu težinu dobiju tek kada odu oni koji su ih izgovorili. Upravo je to slučaj sa Dejanom Milojevićem, koji je posle poslednje utakmice u dresu Partizana izgovorio nekoliko, u tom trenutku rekli bi mnogi uobičajenih fraza, ali iz ove perspektive pomalo i tužnih sudbonosnih rečenica.

- Žao mi je što sam poslednju utakmicu u Partizanu odigrao bez prisustva mojih navijača. Dao sam srce Partizanu, dve godine sam imao veliku podršku i zahvaljujem im se. Nadam se da ovo nisu moje poslednje partije u Partizanu i da ću se možda nekada i vratiti – rekao je Dejan Milojević pošto je pred praznim tribinama „Pionira“ podigao svoj drugi šampionski pehar u opremi kluba iz Humske.

Nije malo igrača koji u srcima „grobara“ imaju nedodirljiv status, ali retko ko je za tako kratko vreme u crno-belom dresu uspeo da im se podvuče pod kožu kao Dejan Milojević. Beskompromisni borac večeras je izgubio najvažniju utakmicu. Otišao je veliki Miloje u večnost kao pomoćni trener Golden Stejta, ali i sa velikom prazninom u svom, ali i srcu svakog navijača… Da se barem još jednom pojavi u javnosti kao zvanično lice Partizana.

Sudbina nije dala, dva puta…

Pošto je 2009. godine završio ugovor sa Galatasarajom Milojević je odlučio da se vrati u „svoj“ Partizan i tu završi karijeru. Nažalost, povreda kolena bila je jača od ogromne želje nekadašnjeg reprezentativca da još jednom obuče crno-beli dres, pa je posle samo nekoliko treninga pod komandom Duška Vujoševića bio primoran da se zahvali Partizanu i ozvaniči kraj karijere.

Drugi put se Milojevićev povratak u Humsku „crtao“ kada je sa klupe crno-belih sklonjen najtrofejniji trener u istoriji Partizana. Ipak, iz poštovanja prema strategu koji je, između ostalih, bio jedan od najzaslužnijih za njegove najveće igračke visine, smatrao je da to nije način na koji on treba da postane trener voljenog kluba.

- Dule je najveći razlog zašto ja nisam došao kada su me prvi put zvali. Dule mi je pomogao u životu, on mi je prijatelj, kao što sam i ja njemu. Nisam želeo da dođem u klub tako. On nije mirno otišao. I ja nisam hteo da učestvujem u tom sukobu. Savest mi je mirna. Posle toga klub me je zvao još jednom, ali tada sam odbio zato što želim da mi sledeći klub bude u NBA ligi. Da iz Mege odem direktno tamo. Nisam želeo da odem u Partizan, a da glavom budem na drugom mestu – rekao je Milojević jednom prilikom za „Mozzart sport“ i dodao:

- Vidim sebe u NBA ligi. I verovatno kada se budem vratio iz NBA da ću u nekom trenutku biti trener Partizana. Ako me tada budu hteli. Kada se budem vratio nadam se da će mi Partizan biti jedan od klubova koje ću voditi – rekao je tom prilikom Dejan Milojević.

Ostaće ovo jedna od neprežaljenih priča „grobara“…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike