Dejan Milojević je ove noći postao besmrtan u srcu svakog Grobara, a njegovo ime zauvek ostalo upisano u istoriju Evrolige! (VIDEO)

17.01.2024

20:42

1

Autor: A. Š.

Miloje je u decembru 2004. godine sam pobedio Olimpijakos i ostvario drugi najveći indeks korisnosti na jednom meču elitnog takmičenja

Dejan Milojević je ove noći postao besmrtan u srcu svakog Grobara, a njegovo ime zauvek ostalo upisano u istoriju Evrolige! (VIDEO)
Dejan Milojević na istorijskom meču protiv Olimpijakosa - Copyright MN Press

Imao je Partizan u svojoj trofejnoj istoriji mnogo virtuoza sa narandžastom loptom u rukama, košarkaških genijalaca koji su veliki trag ostavljali širom Evrope i sveta, ali retko koji od njih je bio toliko voljen od strane Grobara kao Dejan Milojević.

Nekadašnji reprezentativni centar, koji je preminuo u sredu u SAD od posledica srčanog udaraproveo je samo dve sezone u crno-belom dresu, ali je za to vreme postao jedan od simbola, kako bi navijači rekli, „izvorne parizanštine“ koja se oslikavala u bespoštednoj borbi za boje i grb kluba iz Humske.

A besmrtan u srcu svakog „grobara“ postao je samo nekoliko meseci pošto je zadužio dres Partizana. Drugog dana decembra 2004. godine u tadašnji „Pionir“ je stigao Olimpijakos, kojeg je Milojević gotovo sam pobedio (87:73), uz drugi najveći indeks korisnosti na jednom evroligaškom meču ikada (55 – 35 poena (13-16 za dva, 9-11 sl. b), 14 sk, 3 as, 5 uk. lopti).

Samo informacije radi, najveći broj indeksnih poena na jednom evroligaškom meču ostvario je nekadašnji košarkaš Žalgirisa Tanoka Bird (63), ali smo sigurni da se sjajni Amerikanac ne bi ni pojavio na parketu da se našao u situaciji u kojoj je dan uoči svoje istorijske partije bio veliki Miloje.

Podsetimo, jedan od najvećih miljenika Partizanove publike je te decembarske večeri pre skoro dve decenije u beogradski hram košarke stigao praktično pravo sa infuzije, zbog toga što je dan pre duela sa Olimpijakosom dobio trovanje zbog kojeg je u javnosti bilo već viđeno da će crno-beli biti znatno oslabljeni protiv pirejskog kluba.

Ali, i to je bio Dejan Milojević – borac bez trunke zadrške…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike