KSS, Mega, Zvezda i FMP se oprostili od Milojevića! Bez ijedne mrlje, oduvek veliki čovek, rival, ali uvek dostojanstven (FOTO)

17.01.2024

21:37

0

Autor: 24sedam

Košarkaški trener preminuo od posledica srčanog udara

KSS, Mega, Zvezda i FMP se oprostili od Milojevića! Bez ijedne mrlje, oduvek veliki čovek, rival, ali uvek dostojanstven (FOTO)
Copyright MN Press

Povodom smrti Dejana Milojevića su se oglasili brojne ličnosti i klubovi sa kojima je sarađivao, ali i oni čiji je bio protivnik. Na primer to su učinili i Partizan, zatim predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, Bogdan Bogdanović, agent Miško Ražnatović, kao i Valensija, za koju je nekada igrao.

Naravno, oni nisu bili jedini. Oglasio se i Košarkaški savez Srbije. Milojević je sa reprezentacijom bio šampion Evrope 2001, a bio je i član stručnog štaba selektora Igora Kokoškova.

U ime KSS i svoje lično ime predsednik Saveza Predrag Danilović je porodici Dejana Milojevića uputio reči saučešća.

- Dugo nisam mogao da poverujem da su vesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovek i moj dragi prijatelj nije uspeo.

Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez ijedne mrlje! Neka mu je laka zemlja - istakao je Danilović.

Oglasila se i Mega, njegov nekadašnji klub.

- Sa ogromnom tugom smo primili vest da je naš bivši trener, nekadašnji sjajni košarkaš, a oduvek veliki čovek Dejan Milojević preminuo danas u 47. godini života od posledica srčanog udara. KK Mega ovom prilikom želi da izjavi najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića. Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti. Neka mu je večna slava i hvala - navedeno je između ostalog u saopštenju kluba.

Saučešće je izjavila i Crvena zvezda.

- Dejan nas je napustio isuviše prerano, u 47. godini života. Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj.

KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna srpska, evropska i svetska košarka - stoji u saopštenju crveno-belih.

Od Milojevića se oprostio i FMP, čiji je dres takođe nosio. 

- KK FMP je sa velikom tugom i nevericom primio vest da je njegov bivši košarkaš, reprezentativac Srbije i uspešan trener Dejan Milojević preminuo u 47. godini života.  Klub ovom prilikom izjavljuje najdublje saučešće porodici i prijateljima velikog košarkaša, trenera i čoveka.

Poslednji pozdrav uputila je i Budućnost za koju je igrao i čiji je bio i trener.

- Ne postoje reči kojima bismo dovoljno iskazali šok, nevericu i tugu, duboko nas je pogodila vest i teško se mirimo sa tim da nas je zauvek napustio naš Dejan Milojević. Neverovatan čovek, neverovatan saigrač, neverovatan trener, neverovatan drug, neverovatan otac i suprug...

Široki osmeh koji je odmah na startu razoružavao svakoga. Noseći naš dres ispisao je istoriju ABA lige, bio deo generacije koja je osvojila duplu krunu 2001. godine. Kasnije kao trener, tako je malo falilo i u Evrokupu i u ABA ligi. Hteo je da ostane, uz jedini uslov - da ne dobije poziv iz NBA lige, ali upravo takav scenario se desio.

Nemoguće  je riječima iskazati koliko će nam nedostajati - navedeno je u saopštenju Podgoričana.

Saučešće je izjavila i Cedevita Olimpija.

Kao i Saša Obradović, Branko Lazić, Čarls Dženkins, Ivan Paunić, Nevena Jovanović.... Takođe, i klubovi kao što su Galatasaraj, Cibona, Žalgiris...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike