Topić projektovan kao visoki pik na draftu, pa se povredio: Evo gde ga ESPN sada vidi!

10.01.2024

07:56

0

Autor: A. S.

Raskošni talenat koji ne zna za granicu

Topić projektovan kao visoki pik na draftu, pa se povredio: Evo gde ga ESPN sada vidi!
Nikola Topić - Copyright MN Press

Kvalitet Nikole Topića, Srbija odavno zna. Letos je pokazao i Evropi ko je i šta ume, a ni planeta ne zaostaje, pa se o mladom, tek punoletnom košarkašu Crvene zvezde, govori i preko "bare".

Popularni portali koji se bave proračunom i šansama igrača na NBA draftu, već izvesno vreme prate Topića. Mnogi su strahovali da će njegov povratak u Zvezdu, a potom i povreda, umanjiti njegove prilike na draftu, ali ESPN, ima svoje mišljenje.

Topić je projektovan kao "visoki pik" u momentima dok je bio glavni igrač u Megi, ali se potom vratio u crveno-beli dres, gde će sigurno imati manju minutažu, ali će iskustvo sticati pored Miloša Teodosića, u Evroligi.

 

 

- Bez obzira na sve, malo je verovatno da će ove povrede imati veliki efekat na draft ili same igrače. Obojica igrača (tu misle na Topića i Aleksa Sara, prim. aut.) su već uspeli da naprave opsežan CV ove sezone - 21 meč za Sara, 19 za Topića - gde su imali ozbiljnu ulogu koja ne ostavlja mnogo prostora za maštu kada je u pitanju njihova projekcija u NBA ligi, bar preko one tipične neizvesnosti kada je draft u pitanju - navodi autor na ESPN.

Nije idealno za Topića što će igrati manji broj utakmica, a Amerikanci navode da je odigrao "samo 31 minut u Evroligi" od kada je prešao u Crvenu zvezdu. Međutim, ono što je pokazao na parketu je ohrabrujuće, igrao je sa dosta samopouzdanja i dovoljno agresivnosti, u čemu vide napredak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike