Trinkijeri iznervirao selektora Srbije! Zbog izjave Italijana, podigla se bura na društvenim mrežama (FOTO)

05.01.2024

10:44

0

Autor: D. N.

Trener Žalgirisa kritikovao svoje igrače zbog pristupa u duelu sa Asvelom

Trinkijeri iznervirao selektora Srbije! Zbog izjave Italijana, podigla se bura na društvenim mrežama (FOTO)
Andrea Trinkijeri - Copyright MN Press

Košarkaši Žalgirisa su poraženi na gostovanju Asvelu. Poslednjeplasirani tim na tabeli Evrolige je slavio protiv litvanskog tima, rezultatom 93:79, a novi trener Andrea Trinkijeri je tokom jednog tajm-auta kritikovao svoje igrače.

- Ova igra se zove košarka. Ako se plašite da šutnete jer se bojite grešaka, onda radite nešto drugo u životu. Treba da igrate šah. Ovde niko neće podići prst ako promašite dobar šut - kazao je nekadašnji trener Partizana, a taj video se veoma brzo pojavio na društvenim mrežama.

Komentar Italijana, odnosno "uplitanje" šaha nije se svideo Miodragu Perunoviću, selektoru našeg nacionalnog tima.

 

 

- Još jedan "zanimljiv" komentar o šahu i šahistima… U poslednje vreme treneri sve češće imaju ovakve komentare. Tužno - napisao je Perunović na društvenoj mreži X.

Ali tu nije bio kraj. Usledila je i polemika. Jedan od pratilaca Perunovića, pokušavajući da "ublaži situaciju" je napisao sledeće.

- Mislim da je to pošteno. Tako i mi možemo da kažemo "treba da igraš golf" ili neki sport koji je fizički manje zahtevan. Samo je pokušao da pokrene ekipu. Ništa bitno - napisao je korisnik sa nadimkom Garudapura.

- I to je tačno. Ali zašto uvek šah? Kada god gledam neku reklamu na televiziji o penzionerima ili starim ljudima, uvek igraju šah u parku. Uvek smo mi - nastavio je Perunović.

Printscreen/X
 

A "sagovornik" je nastavio sa "ublažavanjem".

- Jeste da šah važi za igru za starije ljude, nažalost, ali se i to menja sa porastom popularnosti šaha u mejsntrim medijima - zaključio je "Garudapura".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike