Trinkijeri na predstavljanju u Kaunasu, pričao o Partizanu! Italijan pamti samo crno-bele!

01.01.2024

23:13

0

Autor: A. S.

Uskoro stiže u Beograd, prilikd da se vidi sa "svojima"

Trinkijeri na predstavljanju u Kaunasu, pričao o Partizanu! Italijan pamti samo crno-bele!
Andrea Trinkijeri dok je vodio Partizan - Copyright MN Press

Od letos je Italijan Andrea Trinkiejri bez posla. Spekulisalo se da će preuzeti nekoliko klubova nakon raskida ugovora sa Bajernom, ali je odluka pala tek poslednjih dana decembra i to na ekipu Žalgirisa. 

Litvanci koji su krenuli odlično u Evroligi, ušli su u kontra ritam, pa su rešili da promene trenera Kazisa Maksvitisa, a Trinkijeri je u međuvremenu predstavljen u Kaunasu.

Na prvoj konferenciji za medije, dok je govorio o Evroligi, Italijan se dotakao svog bivšeg kluba, Partizana, koji je vodio od 2018. do 2020. godine,

- Ovde sam sa jednim ciljem – da pomognem ekipi da igra bolje. Vrlo sam motivisan jer sam trener tima u zemlji u kojoj je košarka religija. Jednog dana svojoj deci želim da pričam da sam bio trener Partizana i Žalgirisa - rekao je Trinkijeri, pa se dotakao ambicija  novog kluba:

- Deseto mesto nije na Marsu. Nalazi se na Saturnu. Moj posao je da podržim i pomognem svojim igračima. Ponašaćemo se kao podmornica; nadamo se da ćemo nešto pogoditi - naglasio je Italijan.

Pokazao je Trinkijeri i kolegijalnost prema vom prethodniku, pa ga je i javno pohvalio.

- Verujem da je on mnogo dao ovoj organizaciji. Verujem da je dao vrednost ovoj ekipi, a to osećam i van dvorane i na treningu. Siguran sam da će imati sjajan angažman u reprezentaciji. Želim mu sve najbolje.

Inače, Žalgiris će u narednih mesec dana, dva puta dolaziti u Beograd, pa će Trinkijeri imati prilike da poseti "svoje" crno-bele.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike