Partizan bez šanse u Madridu! Real odbranio Vizink centar protiv crno-belih!

21.12.2023

22:31

0

Autor: A. Š.

Valjak završio trijumfalni niz na najvećem ispitu u dosadašnjem toku sezone

Partizan bez šanse u Madridu! Real odbranio Vizink centar protiv crno-belih!
Alen Smailagić i Mario Hezonja - Copyright Profimedia

Trijumfalnoj seriji Partizana došao je kraj u Madridu. Na najvećem ispitu u dosadašnjem toku sezone, crno-beli su poraženi prvi put posle devet uzastopnih pobeda, a kao nepremostiva prepreka u ovom trenutku pokazao se madridski Real - 91:75.

Došao je Valjak osokoljen na noge, trenutno neprikosnovenom, lideru Evrolige. Na krilima velikog trijumfa u Valensiji pre dva dana, nadali su se crno-beli da bi na mini turneju u Španiji mogli da završe sa dva brejka koji bi ih, bez dileme, lansirali među najveće kandidate u borbi za prednost domaćeg terena u doigravanju za odlazak na Fajnal for.

Međutim, slino motivisani Madriđani u Vizink centru nisu im dali ni promil šanse da se nadaju senzacionalnom podvigu, mada su im, pogotovo u prvom poluvremenu koje su završili sa čak 10 izgubljenih lopti, posao značajno olakšali i sami crno-beli.

Real je na početku povukao Džanan Musa, postigao je 11 od prvih 14 poena "kraljevskog kluba" ulivši tako neophodno samopouzdanje domaćinu, koji je ubrzo u napadu dobio Marija Hezonju i Fakunda Kampaca za odlazak na dvocifrenu prednost već u finišu prve deonice. 

S druge strane, Partizan je ostao bez standardnog učinka kapitena Kevina Pantera, čiji je poneterski izostanak večeras pokušao da nadomesti Bruno Kaboklo. Donekle je brazliski centar u tome i uspevao, pa je zahvaljujući njegovim minijaturama Valjak donekle i bio u rezultatskom priključku do sredine treće deonice, kada je potpuno stao.

Ubacio je Kaboklo dve trojke na otvaranju drugog poluvremena i omogućio crno-belima da se vrate na jednocifren zaostatak posle povratka iz minusa od 17 poena tokom druge četvrtine. Međutim, Panter je promašio šut sa poldustance, posle čega je Real nanizao 12 poena i otišao na nedostižnih 69:44 u 26. minutu.

Daleko od toga da se crno-beli nisu borili. Jednostavno, večeras nisu imali svoje veče. Pre svega izostao je šut van linije 6.75, a kada se Partizanu to dogodi onda je teško i očekivati drugačiji ishod. Nasuprot tome, izabranici Ćusa Matea bili su vidno motivisani da zabeleže što ubedljiviju pobedu. Ni kada su sredinom pretposlednjeg kvartala definitivno prelomili meč u svoju korist, nisu popuštali nogu sa gasa, što je rezultiralo i sa maksimalnih plus 27 posle trojke Muse u 28. minutu (74:47).

Ipak, u završnih 10 minuta ritam utakmice značajno je opao, a crno-beli su to iskoristili i preko Balše Koprivice uspeli da koliko toliko ublaže sedmi evroligaški poraz ove sezone.

REAL MADRID: Koser 9, Fernandez 5, Abalde, Kampaco 10p, 4as, Hezonja 14, Alosen, Rodrigez 9as, Poirije 14, Tavares 6p, 8sk, Ljulj 3, Endijae 7, Musa 23.

PARTIZAN: Vukčević 12, Ledej 7, Koprivica 11, Panter 4, Smailagić 7p, 5sk, 3as, Jaramaz 2, Naneli 8, Anđušić, Doužer 2, Ponitka 4p, 7sk, Kaminski, Kaboklo 18.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Real je pobedio Partizan 91:75.

38. MINUT - Prve poene večeras, sa linije penala, upisuje i Koprivica - 82:64. Mini seriju Partizana 5:0 poenima iz prodora prekida Hezonja. Posle lakih poena Vukčevića, trojku ubacuje Hezonja - 87:66. Posle tajm auta Obradovića, Koprivica hvata ofanzivni skok i zakucava. Tristan Vukčević zbog prigovora dobija dve tehničke greške i na dva i po minuta pre kraja završava meč. U završna dva minuta meča Real ulazi s vođstvom 89:68.

36. MINUT - Značajno je opao ritam igre u završnom kvartalu meča. Odrazilo se to i na procente šuta na obe strane terena. Poarije nastavlja da popravlja ličnu statistiku večeras, ubačenom trojkom mu odgovara Vukčević - 82:62.

34. MINUT - Jaramaz i Naneli prave mini seriju crno-belih 4:0, ali je brzo prekida Poarije - 80:57. Posle 34 minuta košarke u Madridu Real vodi protiv crno-belih 80:59, nakon poena Ponjitke.

32. MINUT - Četvrta četvrtina otvorena je poenima Smailagića - 76:63. Poarije zakucava na isteku 32. minuta - 78:53.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju pretposlednje četvrtine Real vodi protiv Partizana 76:51.

28. MINUT - Real je za nešto više od šest minuta u četvrtoj deonici ubacio već 21 poen crno-belima. Posle nesportskog faula nad Kozerom i njegova dva ubačena penala, te poena Kampaca iz floutera, Madriđani u 27. minutu odlaze na 69:44. Smailagić trojkom prekida seriju Reala 12:0. U završna dva minuta treće deonice crno-beli ulaze sa minusom od 27 poena posle trojke Muse - 74:47.

26. MINUT - Posle promašene trojke Nanelija, šut van linije 6.75 ubacuje Endiaj - 62:44. Promašio je Panter šut sa poludistance, posle čega Kozer sa linije penala (1/2) donosi Madriđanima novi najveći plus - 63:44. Uz to, Kaboklo je na polovini treće deonice napravio četvrtu ličnu grešku. Doužer je promašio sa poludistance, a Kampaco ubacuje dva penala i odvodi Real na preko 20 razlike - 65:44, 26. minut.

24. MINUT - Prokockali su crno-beli napad na minsu 11, pa Real kažnjava to mini serijom 4:0 posle koje Obradović mora da traži minut odmora - 57:42, 23. minut. Naneli postiže važne poene za crno-bele iz prodora, ali Kampaco odgovara na sličan način već u narednom napadu - 59:44.

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno rampom Tavareša na Naneliju i trojkom Kozera - 51:36. Vraća trojku Kaboklo. Posle 22. minuta košarke u Madridu, Real vodi 53:42, pošto je posle zakucavanja Tavareša iz ofanzivnog skoka, trojku ubacio Kaboklo.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Vukčević ubacuje dva penala, posle promašenog zicera Kampaca na plus 14 - 48:36. Na kraju prvog poluvremena Real vodi protiv Partizana 48:36. Čak 10 izgubljenih lopti imali su crno-beli u prvom poluvremenu.

18. MINUT - Eto Partizana na minus 10, posle lakih vezanih poena Nanelija i Smailagića - 42:32. Na ulasku u 17. minut Mateo traži minut odmora posle kojeg Hezonja promašuje trojku. Ipak, crno-beli su odmah vratili loptu rivalu, koji je to odmah kaznio trojkom Hezonje - 45:32. Obradović odmah traži tajm aut posle kojeg Vukčević ispravlja grešku poenima preko Rodrigeza. Real u završna dva minuta ulazi sa plus 14 posle trojke Fernandeza - 48:34.

16. MINUT - Čak i kada naprave otvorenu poziciju za šut, crno-beli teško uspevaju da dođu do poena. Promašenu otvorenu trojku Kabokla na minus 16, nije kaznio Fernandez, takođe promašivši šut van linije 6.75. Kaboklo zakucava na polovini druge deonice - 40:26. Promašenu trojku Hezonje koristi Ponjitka i lakim poenima vraća crno-bele na minus 12. Mini seriju Partizana 4:0 zakucavanjem prekida Poarije - 42:38.

14. MINUT - Real surovo kažnjava sve greške Partizana, a ima ih i te kako... Ljulj ubacuje trojku za novi najveći plus Madriđana večeras - 38:21. Ispalio je Ljulj još jednu trojku na plus 17, ali je promašio, posle čega šut van linije 6.75 ubacuje Vukčević. Real posle 14 minuta igre vodi 40:24.

12. MINUT - Nisu crno-beli dobro otvorili drugu deonicu. Izgubljenu loptu, pa promašaj Nanelija sa distance Madriđani su kaznili peonima u kontri Hezonje i Muse  za najveće vođstvo večeras - 30:19. Još nije istekao ni prvi minut druge četvrtine, a Obradović već traži minut odmora. Musa je promašio dodatno bacanje, a posle uhvaćenog ofanzivnog skoka Hezonje, Musa je još jednom poentirao uz faul. Ovoga puta je ubacio dodatno bacanje - 33:19 na isteku 11. minuta. Panter je prekinuo seriju Reala 7:0, ali Kralj na isteku 12. minuta vodi 35:21 posle lakih poena Poarijea.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - U 9. minutu, posle zakucavanja Tavareša, Real prvi put na meču ima dvocifrenu prednost - 24:14. Crno-beli su još na jednom fulu. Kaboklo ubacuje trojku, za svoj 10. poen na meču - 24:17. Na kraju prve četvrtine Real vodi protiv Partizana 26:19.

8. MINUT - Real posle trojke Kampaca ima najvećih plus sedam - 19:12. Seriju Reala 7:0 poenima iz prodora prekida Ledej. Zanimljivo, crno-beli prvi faul na meču prave u 8. minutu i to tako što je faul u napadu napravio Doužer. Posle nove trojke Kampaca Real ide na plus osam - 22:14 pred završna dva minuta uvodne deonice.

6. MINUT - Trojku na drugoj strani ubacuje i Kozer, Real ponovo vodi 10:8. Doužer ubacuje svoje prve poene na meču za izjednačenje na polovini prve deonice. Musa je trenutno nerešiva enigma za crno-bele, ubacio je već devet poena. Kaboklo poenima iz ofanzivnog skoka drži Valjak u egalu - 12:12. Na isteku 6. minuta igre Real vodi 16:12 posle poena Muse u kontri i Endiaja. 

4. MINUT - Nisu crno-beli iskoristili napad na plus tri, pa ih na drugoj strani kažnjava Musa poenima iz ofanzivnog skoka. Doužer, pa Anđušić promašuju sa poludistance, posle čega Musa ubacuje i trojku za novo vođstvo Reala - 7:5. Ledej vraća trojku.

2. MINUT - Meč je počeo lakim poenima Muse i Kabokla na drugoj strani. Posle izgubljene lopte Kampaca trojku ubacuje Kabolko. Partizan prvi put večeras vodi 5:2. 

- Na zagrevanje su istrčali i crno-beli.

- Košarkaši Reala su stigli u Vizink centar i ubrzo se našli na parketu.

- U duelu veterana pobedu je odneo madridski Real.

- Večerašnji derbi najavila je i Evroliga.

- Crno-beli su u sklopu retro nedelje Evrolige spremili malu nagradnu igru za svoje navijače sa sjajnim poklonima - retro dresovima u znak sećanja na četiri učešća na F4.

- Partizanov kapiten Kevin Panter je u najavi duela sa Realom istakao kako svi jedva čekaju večerašnji meč.

- Trener Madriđana Ćus Mateo izuzetno pohvalno je govorio o crno-belima uoči meča i istakao čak da Partizan vidi kao jednog od favorita za učešće na Fajnal-foru Evrolige.

- Zanimljivo, Madriđani su na svojim društvenim mrežama najavili duela protiv Partizana kadrovima sa utakmice protiv Crvene zvezde, pre dva dana u beogradskoj Areni.

- Uvertiru za derbi kola elitnog takmičenja biće susret veterana Partizana i Reala, a crno-beli dres večeras će nositi trio koji je doneo pregršt radosti "grobarima" u prvoj deceniji 21. veka.

- Partizanov kapiten Kevin Panter posle duela sa Valensijom dobio je priznanje za igrača kola u Evroligi, ali je prestižnu nagradu morao da deli.

- Na dan meča sa Realom, crno-beli su obavestili navijače da su pustili u prodaju ulaznice za predstojeće duele sa Virtusom i Asvelom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike