Zvezda je videla prvaka Evrope! Madriđani ubedljivo prošli kroz Beograd!

19.12.2023

20:47

0

Crveno-beli nisu imali odgovor na majstorstvo košarkaša Reala

Zvezda je videla prvaka Evrope! Madriđani ubedljivo prošli kroz Beograd!
Teodosić u odličnom ritmu - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od madridskog Reala sa 72:58.

Aktuelni prvak Evrope i lider na tabeli Evrolige pokazao je zbog čega posle 15 odigranih kola imaju samo jedan poraz. 

Možda je moglo i bolje, ali delovalo je da ekipa iz Madrida potpuno kontroliše sve što se dešava na parketu. Pa čak i onda kada su imali minute i minute praznog hoda u napadu, njihova prednost nije dolazila u pitanje.

Samo u prvoj četvrtini srpski tim je imao način da se odupre moćnom rivalu, ali kada su Madriđani jednom uhvatili zalet, sve je išlo samo njima u prilog.

Najbolji u redovima Zvezde bili su Miloš Teodosić i Luka Mitrović sa po 14 poena, a dvocifren učinak imao je i Adam Hanga sa 10 poena. Na drugoj strani sjajan je bio Mario Hezonja sa 17 poena i 10 skokova, Poarje je dodao 14, a Endijae 10.

Madriđani sada imaju skor od 14 pobeda i jednog poraza i ostaju ubedljivo prvi na tabeli, dok je Zvezda u ovom trenutku na 16. mestu sa skorom od 5 pobeda i 10 poraza.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice - 58:72!

 

 

38. minut - Ređaju se minuti sa lošom igrom oba tima. Mitrović sa penala ponovo polovičan. I on ide na klupu ispraćen aplauzima. Abalde pogađa dugu dvojku, Simonović promašuje za tri, a Rodrigez pravi korake. Kampaco je u igri umesto Hezonje. Končano koš posle izgrađene akcije, pogodio je Bolomboj. Poarje pogađa na drugoj strani - 53:72.

36. minut - Teodosić pogađa za dva, Real ponovo prosipa napad, ali isto rade i cveno-beli. Hezonja to kažnjava! Jago menja Teodosića koga navijači aplauzima prate na klupu. Nedović promašuje daleku trojku, a Hezona nastavlja sa odličnom igrom  - 50:68.

34. minut - Ne mogu Madriđani da pronađu rešenja u napadu, pa trener Mateo traži tajm-aut. I dalje važi utisak da su crveno-beli mogli da smanje prednost rivala u ovom periodu, ali da nisu iskoristili tu priliku. Mitrović ne pogađa, ali ide na liniju za slobodna bacanja. Siguran je prvi, ali ne i drugi put. Hezonja ne pogađa za tri, ali nema poena ni na drugoj strani. Previše šansi Zvezde ostaje neiskorišćeno. Abalde postiže trojku i to su prvi poeni Madriđana posle 4 minuta - 48:64.

32. minut - Nema poena od Nedovića na početku poslednje četvrtine, nema ni od Muse. Sada Nedović beži rivalima i pogađa. Musa ne pogađa za tri, ali je neprecizan i Nedović. Ljuj ne uspeva da ubaci prve poene za Real u 4/4 - 47:61.

Završena je treća četvrtina. Videli smo nekoliko loših napada na obe strane posle tajm-auta. Neprecizna dodavanja, greške u koracima... I poeni Mitrovića pred ulazak u poslednjih 10 minuta - 45:61.

29. minut - Novi usešan napad Madriđana, vratio se i Nedović na parket, a Mitrović je pogodio pod košem. Novi faul u napadu Tavaresa. Nedović ne pogađa za tri, Mitrović seče napad gostiju, a Endijae ga faulira. Menja ga Ljulj odmah. Ni Bolomboj ne nalazi šut za tri poena, Teodosić faulom zaustavlja Tavaresa, jer drugi način za to ne postoji u duelu njih dvojice. Davidovac menja Bolomboja, a Hezonja potpuno sam ubacuje novu trojku. Traži Sferopulos novi tajm-aut. Ne ide njegovim pulenima, gosti drže sve konce igre u rukama - 43:61.

27. minut - Ništa od tri poena za Kampaca, a Tavares pravi faul pod košem Zvezde. Nema trojke od Jaga, kao ni od Hezonje na drugoj strani. Više od dva minuta prošlo je bez poena, a Mitrović je siguran dva puta sa penala. Vratio se Teodosić na parket da pokuša da nastavi gde je stao u drugoj četvrtini. Musa ubacuje trojku posle nekoliko promašaja, Teodosić ne uspeva da vrati na isti način - 41:56.

 24. minut - Dve dobre odbrane crveno-belih i poeni Hange za minus 10. Ponovo odlična defanziva našeg tima, Kampacovo dodavanje nije prošlo, a Hanga je promašio pod faulom koji nije sviran. Unosi se Zvezdin as u lice sudiji i dobija tehničku grešku. Musa pogađa kazneni penal, a Hezonja dodaje tri poena. Šteta, bila je Zvezda u dobrom momentumu, ali to nije iskoristila - 39:53!

Utakmica je nastavljena. Hezonja pokazuje suv kvalitet pored odlične odbrane Lazića. Još jedan napad crveno-belih otišao je u nepovrat, Tavares pogađa sa poludistance. Lazić pogađa trojku i podiže navijače, koji se uključuju u meč. Musa promašuje za tri, ali ne uspevaju ni Jago ni Hanga iako su bili bez čuvara - 37:49.

Moraju crveno-beli da povrate igru koju su imali u prvih desetak minuta igre kako znaju i umeju. Jasno je da nije lako sa vodećim timom u Evroligi i aktuelnim šampionom Evrope, ali je prva četvrtina recept za otpor strašnom Realu.

 

 

20. minut - Abalde ne pogađa za tri, ne uspevaju ni Teodosić, ni Hanga na drugoj strani. Hezonja lako izlazi na kraj sa Davidovcem, možda je dobro što nam sledi pauza u poluvremenu da crveno-beli pokušaju da nađu rešenje za razgoropađenog rivala. Teodosić polovičan sa penala posle faula Kampaca, Real uzima tajm-aut na manje od osam sekundi pre kraja druge četvrtine. Nacrtao je Ćus Mateo poslednji napad, Hezonja je otišao do kraja, al bez poena - 34:45!

18. minut - Trojka Teodosića, a Rodrigez iskoristio udvajanje Poarjea. Ljulj faulira Teodosića, naš as igra fenomenalnu četvrtinu! Gedraitis loše ubacuje loptu, a u kontri Rodrigez časti Poarjea i gledamo novo zakucavanje. Davidovac ne pogađa za tri - 33:43.

16. minut - Tobija na klupu prate zvižducima, u igri je Davidovac. Pokušava Sferopulos da reši problem pod obručima. Poarje u međuvremenu pogađa oba slobodna bacanja. Još jednom promašuju domaći, Ljulj pogađa i to je tajm-aut za Zvezdu. Crveno-beli su primli 15 poena za manje od pola četvrtine i prednost Reala je osetna - 28:35! Vratio se Bolomboj na parket, a Teodosić pogađa za dva. Abalde čisti promašaj Hezonje za tri, ali neprecizan je i Rodrigez. Hanga je sve dopro odradio, ali nije pogodio, kažnjava to Rodrigez trojkom - 30:38!

14. minut - Hezonja ne pogađa za tri, ali crveno-beli greše u napadu. Rodrigez je prokockao novi napad gostiju, a Teodosić posle ulaza biva fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. Mirna je ruka iskusnog Zvezdinog asa koji je jedini strelac u ovoj četvrtini. Hezonja pogađa trojku, Simonović pravi grešku u koracima. Još jednom Poarje rešava situaciju pod košem, Simonović lepo fintira i polaže loptu u koš - 28:31!

12. minut - Poarje poenima otvara drugu četvrtinu, pogađa i Teodosić.  Novi poeni Poaerjea, Tobi je mogao samo da gleda. Simonović ne pogađa za tri, a Poarje nastavlja da dominira pod košem. Tobi ne može da ga sačuva. Još jedan promašaj Simonovića za tri, uhvatili su crveno-beli skok, pa je Teodosić pogodio - 24:26.

Kraj prve četvrtine - Teodosić menja Jaga, Tobi Bolomboja, a Tavares postiže prve poene na meču za prvo izjednačenje. Loš napad Zvezde, pa novi poeni Tavaresa. Tobi poentira posle ofanzivnog skoka. I ponovo Tavares. Kako je Bolomboj izašao tako se Tavares razigrao. Hezonja faulom zaustavlja Mitrovića, umesto Tavaresa u igri je Poarje, a košarkaš crveno-belih pogađa oba bacanja - 20:20!

8. minut - Hezonja je u igri umesto Kozera, endijae ponovo sam u sali na šutu za tri i ponovo je precizan. Umesto Lazića i Hange na parketu su Nedović i Davidovac. Odmah je Nedović fauliran pri šutu i sada su i crveno-beli izveli prva bacanja na meču. Uspešno, naravno. Sjajna odbrana Bolmboja, Tavares se "ne vidi" na parketu. Umesto Muse u igri je Serhio Ljulj i odmah pogađa za tri - 16:14

6. minut - Kampaco siguran u šutu za tri poena, a sudije ne reaguju nakon što je Jago dobio udarac u glavu. Novi promašaj Muse za tri, Hanga pogađa i tera Matea da zove tajm-aut! Crveno-beli rizikuju u odbrani, a to im donosi odličan rezultat na početku susreta. Nakon faula nad Endijaeom videli smo i prva dva uspešno izvedena penala. Mitrović nije uspeo, ali greši i Kampaco. Jago ne uspeva da pogodi trojku, Bolomboj hvata loptu, ali je crveno-belima istekao napad - 14:8.

4. minut - Jago čuva Kampaca i pravi pvi faul na utakmici. Argetninca zatim na nepropisan način zaustavlja i Bolomboj. Endijae pogađa trojku i postiže prve poene za madridski klub. Odličan je Hanga, Musa ponovo ne pogađa za tir poena, ali brza u napadu. Lazić pravi faul nad Kozerom pod košem Reala. Endijae promašuje za tri, pa za dva posle ofanzivnog skoka, Mitrović pogađa za dva - 11:3!

2. minut - Posle dva neiskorišćena napada, po jedan na obe strane, videli smo brzu kontru crveno-belih, koji je Lazić završio atraktivno i efikasno. Musa je promašio šut za tri poena, a na drugoj strani Hanga pogađa! Još jedan napad bez rezultata za prvaka Evrope i poeni Mitrovića. Sjajan star Zvezde - 7:0!

Utakmica je počela! Neka bude spetakl, neka bude senzacija!

18.55 - Jago, Lazić, Hanga, Mitrović i Bolmboj počinju za Zvezdu, a Kampaco, Kozer, Musa, Tavares i Endijae za Real.

 

 

18.51 - Specijalan poklon za Fakunda Kampaca od KK Cvrena zvezda i ovacije sa tribina. Ikona na današnju slavu Svetog Nikolu u rukama Argentinca.

MN Press
 

18.49 - Ovo su igrači na koje računaju Janis Sferopulos i Ćus Mateo.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Dos Santos.

Real Madrid: Kozer, Abalde, Kampaco, Gonzales, Hezonja, Alosen, Rodigrez, Poarije, Tavares, Ljulj, Endiaje, Musa.

18.45 - Real je  bez Rudija Fernandeza, Gabrijela Deka i odranije povređenog Geršona Jabuselea.

18.33 - Sve je više ljudi na tribinama, deluje da će Arena biti dobrano popunjena.

18.15 - Nije dobra vest da u srpskom timu nema Šabaza Nejpira, Dalibora Ilića i Ognjena Kuzmića.

MN Press
 

 

 

17.40 - Zanimljiva scena na parketu Arene. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić u srdačnom razogvoru sa Kapmacom, baš kao i Adama Hanga sa košarkašima Reala, sa kojima je bio saigrač prošle sezone. Kampaca su zatim "oteli" crveno-beli, bilo je mnogo smeha na parketu.

17.34 - Na sat i po do početka susreta na zagrevanje je izašao Fakundo Kampaco, čovek koji je prošle sezone nosio dres Crvene zvezde, a sada je okosnica Reala. Navijači, kojih zasad nema u velikom broju, su apaluzima dočekali Argentinca, a on im je uzvratio pozdrav.

 

 

17.30 - Utakmicu vodi Emin Mogulkodž iz Turske, a pomažu mu Poljak Tomaš Travicki i Španac Seržo Silva.

17.22 - Pored činjenice da je Real na prvom, a Crvena zvezda na 14. mestu u prilog Madriđanima ide i podatak da prosečno postižu više (89,1:82,4) i primaju manje koševa (75,6:80,3). Ali, činjenica je i da se igra u Beogradu pred navijačima Crvene zvezde i to bi mogla da bude šansa našeg tima.

17.15 -  Adam Hanga, inače igrač koji je prošle sezone nastupao upravo za Real, ističe da veruje da njegova ekipa može da trijumfuje.

- To je tim koji svi žele da pobede. Šampioni su Evrolige i izgubili su tek dve utakmice ove sezone u svim takmičenjima, tako da smo svesni koliko teška utakmica nas čeka, ali ne treba da osećamo pritisak. Nemamo pobeda onoliko koliko smo očekivali, ali ovo je tip utakmicama na kojima možemo da se vratimo na neki način. Posebno jer je dupla nedelja i sa dve pobede bi značajno podigli samopouzdanje, ali svesni smo da će biti komplikovano - istakao je mađarski košarkaš.

 

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike