Zvezda i Partizan! Samo u 2 sata razlike, protiv 2 španska tima i svako ima svoje "probleme"!

19.12.2023

10:41

0

Autor: D. N.

Reč je o utakmicama 15. kola Evrolige, crveno-beli domaćini, a crno-beli gosti

Zvezda i Partizan! Samo u 2 sata razlike, protiv 2 španska tima i svako ima svoje "probleme"!
Copyright MN Press

U samo dva sata razlike, oba predstavnika Srbije u Evroligi odmeriće snage sa španskim timovima. Prvo će Crvena zvezda u beogradskoj "Areni" dočekati madridski Real, od 19 časova. A onda će u 21 čas Partizan gostovati Valensiji.

Reč je o mečevima 15. kola elitnog klupskog takmičenja.

Ekipa Janisa Sferopulosa ima najteži mogući zadatak pošto stiže branilac titule i vodeći tim na tabeli sa samo jednim porazom.

- Moramo da budemo spremni da se borimo za svaki posed. To je najvažnije. Želimo navijače, oni su veliki deo naše igre i to uvek pričam. Tu smo zajedno, potrebna nam je njihova podrška. Radimo naporno da popravimo učinak u Evroligi, da budemo prvi u ABA ligi i želimo da budemo najbolji što je moguće i igramo najbolje moguće, uz njihovu podršku - kazao je Grk na klupi crveno-belih koji su trenutno na 14. mestu na tabeli sa učinkom 5-9.

Zatim sledi i okršaj Valensije i Partizana koji imaju identičan skor, 8-6, s tim da je tim Željka Obradovića na četvrtoj poziciji. Valensija je tri mesta niže.

Ipak, crno-beli imaju problema sa povredama igrača.

- Danilo Anđušić nije trenirao, ali je sa timom u Valensiji. U Beogradu su ostali Uroš Trifunović i Aleksa Avramović. Sa druge strane, Frenk Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati.

 

 

Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode od udaraca - rekao je Obradović čiji će tim pokušati da napravi novi evroligaški "brejk", posle pobede nad Žalgirisom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike