Litvanski reprezentativac o pobedi crno-belih u Kaunasu: Ponovo se sve svodilo na trud, a Partizan ga je uložio više!

15.12.2023

12:02

0

Autor: D. P.

I dalje nejasan status trenera Maksvitisa

Litvanski reprezentativac o pobedi crno-belih u Kaunasu: Ponovo se sve svodilo na trud, a Partizan ga je uložio više!
Košarkaši Žalgirisa - Copyright MN Press

Litvanski gigant Žalgiris preživljava teške trenutke posle poraza od Partizana u svojoj dvorani.

I dalje nije jasan status trenera Kazisa Maksvitisa, jer jedan deo domaćih medija piše da je Andrea Trinkijeri sigurno novi trener, dok drugi veruju da će zeleni nastaviti sa svojim dosadašnjim šefom stručnog štaba.

Litvanski reprezentativac Tomaš Dimša pobao je da objasni razloge poraza od crno-belih:

- Veoma loše smo počeli meč, protivnici su u prvom poluvremenu postigli čak 58 poena. Posle pauze smo počeli mnogo bolje da se držimo plana igre, da se malo vratimo u meč, ali su oni pogodili dosta teških šuteva. Pokušavali smo da jače branimo, da se borimo za lopte, ali su oni pritrčavali izdaleka i podizali jedni druge. Ponovo se sve svodilo na trud, koji je Partizan uložio više. Pokazali smo da možemo da se borimo i da igramo košarku, ali smo u prvom poluvremenu izgubili utakmicu - rekao je Dimša.

Zašto niste mogli da ih sustignete i da li je razlog za to što su neki igrači odlazili na klupu?

- Ne znam, trebalo bi da pitate trenera. Rotacija je mala, neki igrači se umaraju i ti odmori su potrebni, sviđalo se to vama ili ne. Novajlije još uvek ne znaju sve kombinacije, a igrati protiv atletskog tima kao što je Partizan je teško, posebno kada im se dopusti da vode. Ovo je previše dobra ekipa da bi opraštala takve greške.

Da li osećate da Žalgiris igra sa takvom iznuđenom rotacijom, posebno kada još nisu uigrane novajlije Edmond Samner i Ostin Holins?

- Oseća se to. Holins je imao samo jedan trening od 20 minuta, a sinoć je već morao da igra protiv jednog od jačih timova Evrolige. Nije lako, pogotovo kada je došao iz druge vremenske zone i nije igrao skoro godinu dana.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike