Obradović u velikim problemima pred Kaunas! Na treningu samo devet igrača!

12.12.2023

16:57

0

Autor: A. Š.

Crno-beli se u otežanim okolnostima pripremaju za evroligaško gostovanje Žalgirisu

Obradović u velikim problemima pred Kaunas! Na treningu samo devet igrača!
Željko Obradović sa košarkašima Partizana - Copyright MN Press

Zaboravili su košarkaši Partizana kako je to izaći van Beograda. Poslednje gostovanje van srpske prestonice crno-beli su imali 24. novembra protiv Anadolu Efesa, a od tada izabranici Željka Obradovića ne znaju ni za poraz.

Od duela sa nekadašnji dvostrukim uzastopnim prvakom Evrope Panter i drugovi nanizali su šest pobeda (po tri u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi), ali su usput zbog povreda ostajali i bez igrača u rotaciji.

Nisku malera za regionalnog prvaka nastavio je u ponedeljak uveče Ognjen Jaramaz. Iskusni bek povredio je skočni zglob u duelu sa Studentskim centrom, što samo dodatno otežava posao najtrofejnijem treneru Evrope u pripremi meča sa Žalgirisom u Kaunasu (četvrtak, 19.00).

- Imamo probleme i u odnosu na jučerašnju utakmicu. Jaramaz sigurno neće trenirati, Ledej i Naneli takođe imaju probleme. Nadam se da će nas biti osam ili devet na treningu i da ćemo probati i na takav način da se pripremimo i da vidimo sutra u kakvom će stanju biti ti igrači koji bi eventualno mogli da igraju tu utakmicu – kazao je u najavi meča Željko Obradović i dodao:

- Smailagić je juče dobio udarac, bolela ga je glava na terenu ali to je udarac. Za Jaramaza ne znamo kako će da izgleda.

Posle nešto turbulentnijeg početka sezone, crno-beli su uspeli da se stabilizuju i uhvte priključak u borbi za mesto koje na kraju ligaškog dela vodi direktno u doigravanje elitnog takmičenja.

- Svako naredno gostovanje će biti najteže. Žalgiris je tim koji igra izvanredno, imaju jasnu ideju kako i gde da napadaju i imaju ogromnu energiju, kako napadački tako i defanzivno - kaže Obradović i dodaje da će biti teško igrati na gostovanju u Litvaniji.

- Sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmica. Znamo da je tamo arena uvek ispunjena do poslednjeg mesta. Imaju veliku podršku i to je fenomenalan ambijent za igranje košarke - zaključio je Obradović, koji u Kaunasu sigurno neće moći da računa na odranije povređene Uroša Trifunovića, Frenka Kaminskog i Aleksu Avramovića.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike