Halibarton upisao prvi tripl-dabl, Indijana nadigrala Seltikse, ali ostali u senci tragedije u Sakramentu! (VIDEO)

05.12.2023

07:43

0

Autor: A. S.

Košarka je ove noći manje bitna

Halibarton upisao prvi tripl-dabl, Indijana nadigrala Seltikse, ali ostali u senci tragedije u Sakramentu! (VIDEO)
Halibarton slavi na meču sa Bostonom - Copyright Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Zbog novog, međusezonskog turnira, trenutno je pauza u NBA ligi. Igraju se samo mečevi pomenutog kupa, pa su tako noćas na terenu bili Indijana Pejsersi i na krilima fantastičnog Halibarton izbacili Seltikse. Ipak, utakmice su ostale u senci tragedije koja se dogodila na meču Sakramenta i Nju Orleansa, kada je na tribinama, tokom prve četvrtine, preminuo navijač.

Ova sezona još uvek služi kao probna za istorijska uvođenju NBA Kupa usred sezone. Reč je o miniturnira u kojem se svaki meč osim finalnog boduje i za ligaški deo, a ekipe srpskih igrača učešće su završile već u grupnoj fazi.

Prvi su do polufinala stigli košarkaši Indijana Pejsersa, koji su bili bolji od Boston Seltiksa sa 122:112 u jednom meču koji je podsetio na borbu za titulu. Pejsersi sada čekaju na boljeg iz duela Milvokija i Njujorka.

Indijana je očigledno ovo takmičenje shvatila znatno ozbiljnije, pa je potpuno nadigrala Seltikse. Boston je tokom prvog poluvremena odlično parirao, ali je serija 17:3 na konto Pejsersa, bila odlučujuća.

Tajris Halibarton je blistao, ali je Indijana u poslednjem kvartalu dozvolila Bostonu da se nada preokretu. U jednom trenutku, Seltiksi su i vratili vođstvo, ali je ponovo Halibarton povukao kada je bilo najvažnije, stigao do prvog tripl-dabla u karijeri i doneo trijumf ekipi.

 

 

Meč je završio sa 26 poena, 10 skokova i 13 asistencija, dok je na drugoj strani Tejtum ubacio 32 poena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike