Na Jokiću ni traga od povrede, Hjuston skupo "platio" njegov odmor! Nagetsi ponovo u pobedničkoj seriji, vratio se i Marej! (VIDEO)

30.11.2023

07:13

0

Autor: A. S.

Vreme je bilo da kriza rezultata prođe

Na Jokiću ni traga od povrede, Hjuston skupo "platio" njegov odmor! Nagetsi ponovo u pobedničkoj seriji, vratio se i Marej! (VIDEO)
Nikola Jokić na meču sa Hjustonom - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Preskočio je Nikola Jokić jednu utakmicu Denvera, strahovalo se da zbog bolova u leđima neće učestvovati u okršaju sa još jednim srpskim predstavnikom, ali je stegao zube i pokazao da tragovi od povrede i bolova ne postoje.

Noćas je njegov Denver bio bolju od Hjuston Roketsa rezultatom 134:124, a Jokić je meč okončao na fenomenalan način - još jednim tripl-dablom, 32 poena, 10 skokova i 15 asistencija. Razlika sa njim na terenu iznosila je +29! Dobra vest za navijače Nagetsa je i povratak Džamala Mareja u šampionski sastav, nakon skoro mesec dana pauze.

U okršaju Denvera i Hjustona, gledaoci su najviše očekivali od duela Jokića, i sa druge strane, od turskog centra Alperena Šenguna. Međutim, kao i u prvom susretu, Jokić je bio i više nego ubedljiv.

Što se samog meča tiče, krajnjih ishod mogao se nagovestiti još na startu, najpre kada je Denver izašao sa dvojicom najvažnijih igrača, nakon dužeg perioda, a potom i nakon startne serije. Aktuelni šampioni su imali prednost od prvog koša na utakmici i rivalu nisu ostavili prostora da zapreti.

Nije im puno trebalo kako bi stekli dvocifrenu prednost, već u prvoj polovini prvog kvartala, 32:13. Hjuston se oporavio od uvodnog šoka u drugoj četvrtini i smanjio zaostatak na jednocifren broj koševa, ali je na poluvremenu bila nova velika razlika - 76:59 i to zahvaljujući tandemu Jokić - Majkl Porter.

Roketsi nisu gubili nadu, pa je krajem treće četvrtine, usledio i njihov poslednji pokušaj da se vrate u meč. Međutim, Nagetsi su "oduvali" i ovaj pokušaj i upisali novu pobedu.

Jokićevu sjajnu partiju pratio je Porter sa 30 poena, 10 skokova i pet asistencija, dok se Marej polako vraća - 16 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Na drugoj strani Džejlen Grin i Alperen Šengun su postigli 26, odnosno 22 poena. Boban Marjanović nije odigrao ni sekund u ovom susretu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike