Aleksa Avramović rasplakao malog hodočasnika, nije mogao suze da zaustavi: "Dušane, svaka ti čast na svemu što radiš" (VIDEO)

29.11.2023

17:46

0

Autor: P.K.

Pogledajte kako se i voditeljka dirnula i raznežila

Aleksa Avramović rasplakao malog hodočasnika, nije mogao suze da zaustavi: "Dušane, svaka ti čast na svemu što radiš" (VIDEO)
Dušan i Aleksa - Copyright Printscreen/RTS

Slavko Radojčić iz Pančeva osnivač je humanitarne organizacije Ognjište, koja okuplja ljude voljne da pomažu drugima. On je danas bio gost RTS-a u pratnji svog sina, 8-godišnjeg Dušana, koji je doživeo iznenađenje koje će dugo pamtiti.

Slavko je pričao o počecima i radu udruženja, a pričao je i Dušan. On voli i trenira košarku, svira tamburu, a voditeljki Mariji Veljković rekao je da bi voleo da upozna Aleksu Avramovića i Željka Obradovića.

Voditeljka mu je potom rekla da ima specijalnu poruku za njega. Onda su pogledali u ekran na kome se pojavio Avramović i poručio mu:

- Ćao, Dušane! Veliki pozdrav za tebe i svaka ti čast na tome što radiš i što želiš da pomogneš svojim drugarima – rekao je srebrni reprezentativac Srbije.

Dušan je prvo bio vrlo iznenađen, pa je razvio širok osmeh, a vrlo brzo posle gledanja poruke počeo je da plače. Voditeljka ga je tešila i probala da razgovara sa njim, ali suze nikako da stanu…

Pogledajte:

Udruženje Ognjište pomoglo je mnogima, a sve je počelo od Smederevske Palanke.

- Bila je tužna priča u Smederevskoj Palanci, i ja sam svoja osećanja izložio na društvenim mrežama, što bi rekli na papir. Prvo su prijatelji iz počeli  da se javljaju i zamolili da nešto organizujem. Onda se pojavila i mala Vanja iz Kragujevca… Svega se nagledaš i shvatiš koliko si bogat i srećan čovek. A vidiš i da li može još nešto da se pomogne. Hvala Bogu, uz pomoć prijatelja i kolega može da se pomogne.

Podsetio je i na dan kada mu se u hodočašću pridružio i njegov sin Slavko.

- Njemu se dopalo to što ja radim. Jedne večeri je uzeo moje kutije i šetao po kući.  Pitao sam ga šta radiš, on je rekao da se igra hodočašća - kaže Slavko.

Dušan dodaje da je tada njegovom tati pala na pamet jedna ideja.

- Da mi napravi jedno malo hodočašće...

Tada je Slavko pešačio za pedijatrijsko odeljenje na Institutu za onkologiju i tada je Dušan pešačio 13-14 kilometara. Sada aktivno radi i sarađuje, koliko može.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike