Budućnost dovela Amerikanca! Dobro je poznat na ovim prostorima, a igrao je i u NBA

29.11.2023

12:33

0

Autor: D. N.

Novi košarkaš Podgoričana je već igrao u AdmiralBet ABA ligi

Budućnost dovela Amerikanca! Dobro je poznat na ovim prostorima, a igrao je i u NBA
Copyright MN Press

Novi košarkaš Budućnosti je Jogi Ferel, zvanično je potvrđeno na sajtu podgoričkog kluba. Amerikanac je predstavljen u društvu prvog čoveka Dragana Bokana.

Na sajtu je objavljena i kraća biografija.

- Momak rođen u Stinesvajlu u Indijani, gde je završio srednju školu, a potom i četiri godine na kultnom košarkaškom programu Univerziteta Indijana, imao je bogatu NBA karijeru. Počeo je u Bruklin Netsima, a onda je imao i najbolju sezonu kao član Dalas Maveriksa gdje je dve godine u proseku ubacivao 10,5 poena i imao 3,5 asistencija kao lider druge petorke franšize iz Dalasa.

U Teksasu je ostao upamćen i po sjajnoj partiji protiv Portlanda (108:104) kada je ubacio 32 poena. Tako je postao tek treći igrač koji nije draftovan a koji je postigao 30+ poena u svojih prvih 15 utakmica. Na toj utakmici pogodio je devet trojki iz 11 pokušaja, i time izjednačio rekord broja trojki od strane nekog rukija.

Nakon Dalasa igrao je za Sakramento, Klivlend, Los Anđeles Kliperse, potom se otisnuo do Evrope u ekipu Panatinaikosa, a onda je sezonu i po nosio dres Cedevita Olimpije. Prošle sezone je osvojio titulu MVP-a finala Slovenačke lige, a bio je i najbolji poenter Evrokupa.

Ferel je bio najefikasniji u ekipi iz Ljubljane sa 16.4 poena, 5.4 asistencije i 2.9 skokova - navedeno je na sajtu Podgoričana.

U AdmiralBet ABA ligi trenutno su na petom mestu sa učinkom 6-3.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike