Budućnost ima novog trenera! Osvajač Superkupa AdmiralBet ABA lige samo je zamenio klupe u Morači!

18.11.2023

20:19

0

Autor: A. Š.

Andrej Žekelj je, očigledno, položio ispit u „mlađem bratu“ podgoričkog kluba

Budućnost ima novog trenera! Osvajač Superkupa AdmiralBet ABA lige samo je zamenio klupe u Morači!
Andrej Žakelj - Copyright MN Press

Iz sezone u sezonu Budućnost ulazi u takmičenje sa željom da bude ravnopravan takmac, pre svih, Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali ekipe natrpane američkim košarkašima već dugo nikako te ambicije ne uspevaju da isprate.

Ništa drugačije nije ni u tekućoj takmičarskoj godini. Bez obzira na zavidna ulaganja i velika očekivanja, start sezone u AdmiralBet ABA ligi i Evrokupu bio je takav da je trener Petar Mijović posle nepuna dva meseca odlučio da podnese ostavku.

Posle nekoliko dana vaganja i razmišljanja, Dragan Bokan i saradnici odlučili su da poverenje ukažu dosadašnjem treneru Studentskog centra Andreju Žakelju.

- Nadamo se da će Andrej vratiti ekipu na pobednički kolosek i na mesto gde ovaj klub pripada, a to je u samom vrhu ABA lige i Evrokupa! Andrej dobro došao – stoji na sajtu Budućnosti!

Slovenački strateg se na velikoj sceni regionalne košarke pojavio u nekadašnjem slovenačkom abaligašu Primorskoj, gde je najpre bio pomoćnik Jurici Golemcu, posle čijeg odlaska je preuzeo kormilo tima i osvojio nacionalni Kup 2020. godine.

Posle Primorske seo je na klupu Studentskog centra kojeg je prošle sezone doveo do plej-ofa regionalnog takmičenja u kojem je umalo šokirao kasnijeg šampiona Partizan. Da to nije bila slučajnost, dokazao je pred početak tekuće takmičarske godine, kada je u finalu Superkupa AdmiralBet ABA lige šokirao crno-bele u „Morači“.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike