KRAJ: Zvezda se penala do trijumfa

30.12.2020

17:30 >> 20:35

0

Crveno-beli slavili protiv grčkog tima

KRAJ: Zvezda se penala do trijumfa
Copyright MN press

Savršen kraj 2020. Crvena zvezda je godinu završila onako kako je želela – pobedom.

U poslednjem meču pred ulazak u 2021. su savladali Panatinaikos – 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25).

Pročitajte još:

Moglo je sve da bude rešeno pre dramatične završnice, ali je na kraju sa penala srpski tim došao do trijumfa. Najefikasniji kod pobednika bili su Volden (17, 5as) i Kolom (13), na drugoj strani je Papapetru dao 20 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – DRAMA U ZAVRŠNCI I POBEDA ZVEZDE

Papapetru pogađa trojku za izjednačenje posle promašaja Kuridže, Radonjić tarži novi tajm-aut (68:68). Nacrtao je napad za O’Brajanta, Papapetru ga faulira i buni se zbog toga. Džoni je dao oba (70:68). Sjajan potez Dobrića, krade loptu, pa ostavlja za Voldena koji je fauliran. Pogodio je oba penala (72:71). Papapetru je ostao sam na šutu za tri, pogodio, a Davidovac je odmah fauliran (72:71). Vovoras koristi to što Davidovac izvodi slobodna bacanja da crta napad na samom terenu. Dejan daje oba, ostale su četiri sekunde. Nedović nije uspeo da uputi šut na vreme (74:71).

39′ – GLUPOST ZVEZDE

Odlična odbrana Kuridže, Papapetru ne pogađa, uhvatili su loptu i onda napravili veliku glupost. Kuridža je dodao do Dobrića, isticalo je osam sekundi za prenos lopte, umesto da krene napred, vratio je ka Kuridži koji je ostao iznenađen tim potezom. Poklonjen napad grčkom timu. Vovoras traži minut odmora na 97 sekundi pre kraja. Nedović promašuje za tri, lopta pada u ruke Papapetruu koji pogađa uz faul Voldena, daje dodatno bacanje (68:65).

38′ – PAPAPETRU ZA TRI, RADONJIĆ PONOVO REAGUJE

Vajt daje oba slobodna bacanja. Agresivna odbrana Panatinaikosa, Volden jedva prenosi loptu, Kuridža je bio primoran da šutira sa oko osam metara, promašio je, Papapetru pogodio za tri, a Radonjić reagovao tajm-autom (68:62). Po povratku na parket Volden gazi aut liniju.

37′ – PRELEPA AKCIJA CRVENO-BELIH

Jedna od najlepših akcija na  utakmici. O’Brajant pravovremenim dodavanjem pronalazi Kuridžu za lake poene. Tehnička za Vovorasa, Kolom daje slobodno bacanje (68:57).

36′ – KOLOM RADI SVE

Odlična odbrana Koloma, O’Brajant ne uspeva da uhvati skok, Davidovac se baca za loptu, sudije pokazuju da su koraci. Sent Ros promašuje, Kazelakis hvata loptu Papapetru to kažnjava (62:54). Vajt i O’Brajant  pogađaju po jedno bacanje. Kolom kreće na prodor, iznudio faul Nedovića i daje oba penala (65:55). Promašuje Kolom, pa se isklupljuje odličnom odbranom.

34′ – TROJKA KOLOMA

Nedović krade loptu, Dobrić pokušava da ga stigne, ne uspeva, Nemanja zakucava. Kolom pogađa za tri i vraća dvocifrenu prednost (62:52).

33′ – KUZMIĆ U CENTRU PAŽNJE

Sjajan potez Kuzmića, praktično je uzeo “živu” loptu iz ruku Meka. Dva brza faula, Sent Rosa i Meka na drugoj strani. Volden se prošetao do koša posle sjajnog postavljanja Kuzmića (59:50). Nova odlična reakcija Kuzmića pod košem. Ne uspeva za to da nagradi sebe, promašuje zicer na drugoj strani. Bentil promašuje otvorenu trojku.

31′ – RADONJIĆ REAGUJE

Nedović pogađa za dva, Volden potom gubi loptu, mini-serija gostiju, Radonjić traži tajm-aut (57:50).

30′ – PREDNOST ZVEZDE PRED POSLEDNJI KVARTAL

Vratio se Panatinaikos u zonsku odbranu. Volden nije to probio trojkom. Mitoglu zatim pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka. Čvrsta odbrana Zvezde, Volden i Kuzmić su bili spremni da podignu ruke, sa namerom da naprave faul, arbitri se nisu oglasili. Nedović promašuje. Dobrić nije stigao da uputi šut pre isteka napada.  Sjajna odbrana Lazića, Volden pokušava sa centra, ni blizu (57:46).

28′ – DOBRE AKCIJE NA OBE STRANE

Dobra akcija za O’Brajanta koji ne solira, pronalazi Rita na utrčavanju za lake poene i tajm-aut Vovorasa. Odličan napad gostiju i lako zakucavanje Mitoglua. Kolom koristi iskustvo da iznudi faul za slobodna bacanja, bio je polovičan. Kazelakis daje dugu dvojku, iako su u Zvezdi tražili faul Nedovića u napadu. Rit prati akciju i promašaj Koloma pretvara u zakucavanje. Mitoglu rešava lako situaciju u reketu (57:45). Posle gledanja snimka sudije potvrđuju da je šut Kazelakisa ipak bio za tri, ne za dva (57:46).

26′ – RIT ZA TRI

Posle nešto više od pet minuta igre Panatinaikos postiže prve poene. Rit ostaje sam u ćošku na drugoj strani i daje trojku (52:39).

24′ – 1:0 ZA ZVEZDU

Malo sreće za Zvezdu, Nedović je promašio otvorenu trojku. Posle četiri minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je 1:0 za Zvezdu. Kazelakis u pokušaju za tri uspeva da zaglavi loptu između table i obruča. Po pravilima su se na centru za skok borili Papajanis i O’Brajant, Džoni je bio uspešniji. Ni jedni ni drugi ne poentiraju (49:37).

22′ – ČVRSTA ODBRANA ZVEZDE

Dobra odbrana Zvezde. Volden ne uspeva da pogodi trojku. Nedović se zaleteo u prodor, Lazić ga je stigao i poslao je u aut. Papapetru uz zvuk sirene šutira za tri i promašuje. Kuridža je krenuo u prodor, nije uspeo da pogodi pod faulom. Bio je polovičan sa penala (49:37). Odlično kretanje lopte u napadu, ali bez trojke Davidovca na kraju.

20+’ – RADONJIĆ I VOLDEN

Trener Zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan prikazanim u prvom delu.

– Moramo da zadržimo isti nivo, pre svega u odbrani. Defanzivno smo igrali dobro osim poslednjih par grešaka i izgubljenih lopti u samoj završnici. Treba da „čitamo“ bolje te situacije kada promene odbranu i da igramo sa istom energijom – rekao je Radonjić.

Dirigent crveno-belih Kori Volden zna da ekipa mora da zadrži ritam.

– Moramo da nastavimo da igramo na ovaj način i da probamo da ostvarimo trijumf – poručio je Volden

20′ – ZVEZDA VODI NA POLUVREMENU

Radanov koristi to što ga čuva Papajanis, pravi korak unazad i pogađa trojku (48:31). Nedović daje četiri poena u nizu sa penala. Velika greška Koloma koji poklanja loptu protivniku za lake poene. O’Brajant promašuej zicer. Sent Ros promašuje uz zvuk sirene (48:37).

18′ – SJAJNA VIZIJA VOLDENA

Napravio je Dobrić dve brze lične gršeke, ap je zbog tri faula otišao na klupu. Radanov faulira Vjata koji daje oba penala. Volden se zaleće na prodor, koristi blok Kuzmića da poentira. Nedović pravi odličnu fintu šuta za tri, ulazi u reket i pogađa. Odličan potez Voldena koji dolazi do obruča, pa ostavlja Davidovcu (45:31).

16′ – DOBRIĆ RASPOLOŽEN

Ukrao je Davidovac loptu, krenuo u kontru, pa se predomislio i sačekao saigrače. Malo sreće za Voldena koji pronalazi Davidovca, koji dodaje do Dobrića za novu trojku (41:25). Papapetru pogađa pod faulom, ne daje dodatno bacanje (41:27).

15′ – TROJKAŠKA PALJBA ZVEZDE

Kolom kreće na prodor, pa pokušava atraktivno da ostavi za Kuzmića, Papajanis to sprečava. Novi napad, Kolom ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava. Mek pronalazi put do koša (32:25). Kolom daje novu trojku i ponovo vraća razliku na dvocifrenu (35:25). Volden igra sjajno u odbrani, pa pronalazi usamljenog Dobrića koji daje trojku, tajm-aut Vovorasa (38:25).

13′ – MAJSTORIJA RADANOVA

Nedović postiže trojku sa velike udaljenosti. Radanov tada pokazuje umeće. Prvo se majstorski snalazi u napadu i pogađa na drugi obruč, pa igra sjajno u odbrani i donosi napad svom timu. Dobrić zatim, uz dosta sreće pogađa, pa krade loptu Nedoviću, ne uspeva da pogodi preko njega. Foster se bolje nalazi i iz ofanzivnog skoka poentira (29:20). O’Brajant promašuje trojku, Papajanis poentira pod faulom, Radonjić traži tajm-aut pre dodatnog bacanja (29:22). Daje penal po povratku na teren (29:23).

11′ – ZVEZDA NA “+10”

Kolom je ušao na teren, asistirao Kuridži. Potom se O’Brajant sjajno postavio u reketu i iznudio faul u napadu Bentila. Pokušao je sebe da nagradi, uzeo je previše težak šut preko Papajanisa i promašio. Zatim je igrao nogom i sprečio prodor Nedovića (25:15).

10′ – VOLDEN NEZAUSTAVLJIV

Sjajna serija Voldena. Dao je tri trojke u nizu i naterao Vovorasa da traži tajm-aut (22:13). Uz to je Davidovac pokazao ogromnu borbenost, posle jedne odbijene lopte se bacio na parket i izborio se za loptu koja je prethodila trećoj trojci Voldena. Čvrsta odbrana Radanova na Papapetruu, prvo je bi oblizu da mu ukrade loptu, pa se onda odlično sklonio, dovoljno da protivnik padne i ispusti loptu u aut. O’Brajant pravi grešku u koracima. Kuridža sprečava faulom prodor, sudije umesto faula na zemlji pokazuju da su slobodna bacanja Bentila što je iznenadilo sve u crveno-belom dresu. Dao je oba (22:15). Krenuo je Volden na prodor, izblokiran je.

8′ – ODLIČAN POTEZ DAVIDOVCA

Sjajan potez Davidovca. Krenuo je na prodor i poentirao pored Papajanisa. Odlična odbrana, Volden hvata loptu, Nedović ga faulira. Pošto je PAO u bonusu, Kori je izveo dva bacanja i pogodio ih (13:10). Nedović ostaje sam na šutu za tri, pogađa. Radonjić je bio ljut na Dobrića zbog te greške. Volden vraća trojku preko Mitoglua (16:13).

6′ – O’BRAJANT NA TERENU

Ušao je Džoni O’Brajant. Vajt je promašio trojku, O’Brajant je pogodio za tri, sudije pokazuju da će pogledati snimak i utvrde da li je nagazio liniju. Posle promašaja Nedovića na kratko prekidaju meč i utvrđuju da jeste nagazio liniju i da je za dva, ne za tri poena (9:10).

5′ – DOBRIĆ NA OBE STRANE TERENA

Promašaji na obe strane, Voldenov promašaj u koš vraća Kuzmić. Dobrić se postavlja za faul Meka, ali potom gubi loptu, Papapetru poentira (4:10). Dobrić pogađa za tri (7:10).

3′ – KUZMIĆ SE UPISUJE

Dobrić ne uspeva da pogodi trojku, Vjt ne pogađa dalekometni hitac. Papajanis blokira Dobrića. Posebna pažnja se odvaja za Voldena, nikako ne uspeva da primi loptu pored čuvara, često je udvojen. Mek daje trojku (0:6). Volden promašuje za tri, Kuzmić hvata loptu i faulirao ga je Papajanis. Dao je oba (2:6). Odličan napad Panatinaikosa i zakucavanje Papajanisa (2:8).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je krenuo u Beogradu. Prvi napad imala je Zvezda, Kuzmić je napravio grešku u koracima. Vajt daje trojku (0:3). Dobrić nije uspeo da uzvrati, ali je Kuzmić uhvatio loptu.

18:56′ – PETORKA ZVEZDE

Zvezda će igrati u petorci: Volden, Dobrić, Davidovac, Kuridža, Kuzmić. Kao što je i najavljeno, Noko nije u sastavu, ekipu podržava pored parketa.

MN Press

18:52′ – NAGRADA ZA NEDOVIĆA

Pred start meča su iz Crvene zvezde pokazali da nisu zaboravili na sve što je Nedović uradio za klub. Dali su mu nagradu u vidu uramljene slike na kojoj piše “klub 100”.

18:46′ – RADONJIĆEV IZLAZAK

Zanimljiva dobrodošlica za Radonjića na njegovom prvom evroligaškom meču u ovoj sezoni.

18:36′ – UTAKMICA NEDELJE

Meč između Panatinaikosa i Crvene zvezde proglašen je za utakmicu nedelje u Evroligi.

18:31′ – PAO STIGAO

Košarkaši Panatinaikosa su stigli u dvoranu “Aleksandar Nikolić”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike