Teodosić priznao šta ga plaši posle poraza od Milana: Moramo da shvatimo da nismo u zavidnoj situaciji!

24.11.2023

23:25

0

Autor: A. Š.

Iskusni plejmejker nije želeo da traži izgovore za ubedljiv poraz pred svojim navijačima

Teodosić priznao šta ga plaši posle poraza od Milana: Moramo da shvatimo da nismo u zavidnoj situaciji!
Miloš Teodosić - Copyright Printscreen/24sedam

U trenutku kada se očekivalo da košarkaši Crvene zvezde uhvate priključak za gornjim domom evroligaške tabele, izabranici Janisa Sferopulosa doživeli su bolan i ubedljiv poraz od milanske Olimpije pred punim tribinama Arene.

- Sigurno najlošija utakmica u Evroligi sa naše strane. Znali smo da je Milano kvalitetan tim, nismo uspeli da odgovorimo na njihovu agresivnost i to nas je koštalo ubedljivog poraza. Jedna je stvar koja me je onako uplašila, to je što smo počeli, od mene prvog, da odustajemo u poslednjih 6-7 minuta. I to se dešava, sezona je duga. Prva, po mom mišljenu, loša utakmica gde nismo imali šanse da pobedimo – rekao je posle meča Miloš Teodosić.

Nije iskusni as želeo da traži izgovore za ubedljiv poraz.

- Sigurno možemo da nađemo veliki broj izgovora, ali sigurno jedna naša loša utakmica, ona koja treba što pre da se zaboravi. Srećom sezona je takva da igraš svaki ponedeljak, pa petak, postoji duplo kolo. Ima dosta prostora da se iskupimo, ali nije izgovor da ovako igramo.

Priznao je Teo da se u ekipu, usled brojnih povreda, pre svih igrača na bekovskim pozicijama, uvukao i mali umor, ne želeći da za poraz od Olimpije "krivi" izostanak defanzivnih aduta crveno-belih Branka Lazića i Adama Hange.

- Ne možemo da igramo sa pet defanzivaca. Sigurno da oni fale, Hanga, Laza i Nejpir, koji je izašao iz povrede. Umorni smo malo. Imamo tri beka i Rokasa tu. Deki Davidovac pomaže na 2-3-4. Jedan od razloga je taj što postoji zamor.

Zadovoljan je nekadašnji kapiten Orlova sa svim što vidi u i oko Zvezde od momenta kada je stigao na Mali Kalemegdan.

- Sigurno da ovo nije rezultat koji smo svi očekivali. Ima još dosta da se igra, ima prostora da se napreduje i da se dođe do cilja - plasmana u TOP8. Navijači i organizacija su opravdali moja očekivanja. Videli ste večeras, sjajna atmosfera, bez obzira što smo igrali na način na koji nismo trebali, dobili smo podršku do kraja. Na nama je da pobedimo na gostovanju, da ne ponavljamo više ovakve igre. Za sada je sve super osim tog lošijeg starta u Evroligi, ali imamo prostora da nadoknadimo te poraze. Ipak, moramo da shvatimo da nismo u zavidnoj situaciji - rekao je Teodosić, pa dodao da psihološki momenat u ekipi nije uticao na neke od poraza u dosadašnjem toku sezone.

- Imamo dovoljno iskusnih igrača koji su pobeđivali i osvajali dosta stvari, tako da nema razloga da se plaše pobede. Mislim da je u nekom trenutku bila i naša neuigranost, malo njihova sreća, svašta po malo, ali ne mislim da je neki strah od pobede - zaključio je Miloš Teodosić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike