Sferopulos preuzeo odgovornost za poraz od Milana: Kolabirali smo u poslednjih pet minuta!

24.11.2023

22:57

0

Autor: A. Š.

Grčki strateg otkrio i u kojem statusu je povreda Adama Hange

Sferopulos preuzeo odgovornost za poraz od Milana: Kolabirali smo u poslednjih pet minuta!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Dugo Crvena zvezda nije doživela ovako ubedljiv poraz, kao što joj je večeras u Areni nanela milanska Olimpija (93:71). Iako konačni rezultat ne daje u potpunosti realno stanje na terenu tokom većeg dela meča, posle duela sigurno nije bilo prijatno nikome u taboru srpskog šampiona.

- Olimpija je igrala stabilno sve vreme, mi smo loše počeli i onda smo bili bolji na kraju prvog dela. Na početku drugog smo, nažalost, posle tajm-auta izgubili konce, oni su nastavili da igraju odlično u napadu, imali su sjajan šuterski dan, šutirali 11/13 za tri. Ovo je jako važan trenutak utakmice, promenio je momentum susreta. Pokušali smo da se borimo do kraja, bili smo u igri na šest-sedam minuta do poslednjeg zuvka sirene, a onda poslednjih pet minuta smo kolabirali - rekao je Sferopulos i nastavio:

- Milano je pokazao veliki kvalitet, pokušavali smo da menjamo odbranu, četiri-pet puta smo to radili tokom susreta, ali oni su se svaki put prilagođavali, nalazili su načine da pogađaju, uglavnom za tri i to teške šuteve. Moramo da držimo glavu visoko, da se borimo i dalje, bez obzira gde igramo. To je jedino što možemo. Želeo bih da završim sa činjenicom da nismo pružili radost navijačima, koji su došli da nas podrže, tu su na svakoj utakmici.

Grčki strateg nije nijednog momenta želeo krivicu za ubedljiv poraz da prebaci na nekoga od svojih izabranika.

Odgovornost je na treneru, pokušaću da nađem rešenje da ekipa igra bolje. Preuzimam odgovornost - istakao je Sferopulos, pa dodao da ekipi nije pala koncentracija tokom utakmice.

Nije manjak koncentracije, već manja neodlučnost da se reše neke akcije, nismo znali da li da šutiramo ili dodamo. Nismo imali brza rešenja. Moramo da budemo mnogo spremniji, da budemo agresivniji protiv ovakvih odbrana.

Iskoristili su predstavnici medija i ovu priliku da se raspitaju za stanje Adama Hange, koji je nekoliko dana proveo van Beograda, kako bi dobio dodatna mišljenja oko stanja njegove povrede.

Tačno je da imamo neke važne igrače koji su van stroja, ali neću u tome da tražim razloge za naše igre. Imamo dovoljno igrača na raspolaganju i svima verujem, možemo da nadomestimo one koji nisu tu trenutno. Istina je da je Hangina povreda teža, ali ne toliko teža. Biće sa nama u nedelju, a onda ćemo videti, neće biti odsutan još dugo, postepeno će da se priključuje ekipi - kazao je Sferopulos i dodao da ovakav poraz ne bi trebalo da utiče na moral ekipe u nastavku sezone.

- Ne, znamo da su ovo iskusni igrači. Posle velike pobede i poraza, moraš da budeš spreman da igraš sledeću utakmicu. O tome ćemo da pričamo u svlačionici - istakao je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike