Avramović ne sumnja u Partizan: Imamo talentovanu ekipu i bolju polaznu tačku nego prošle sezone u ovo vreme!

18.11.2023

00:16

0

Autor: A. Š.

Srpski reprezentativac protiv Albe nagovestio izlazak iz krize, kako lični tako i ekipni

Avramović ne sumnja u Partizan: Imamo talentovanu ekipu i bolju polaznu tačku nego prošle sezone u ovo vreme!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Nije Partizan protiv Albe odigrao utakmicu za pamćenje. Šta više, sve osim pobede verovatno se zaboravilo čim se sirena oglasila poslednji put u beogradskoj Areni, ali crno-beli su u meč 9. kola Evrolige ušli sa samo jednim ciljem i njega su ostvarili.

Posle poraza od Igokee i Bajerna, trijumf protiv berlinskog tima postavljen je kao apsolutni imperativ, a ono što sve u i oko Partizana može da raduje jeste partija Alekse Avramovića, koji je sa 20 poena nagovestio izlazak iz krize u koju je upao u poslednjih nekoliko nedelja.

- Imao sam slabiji period iza sebe, sada sam odigrao dobro – kratko je rekao srpski reprezentativac, pa se osvrnuo na sam meč sa Albom:

- Dobra ekipa, imali su dosta dobrih utakmica koje su izgubili kao i mi u neizvesnim završnicama, tabela ne pokazuje realno stanje. Odigrali smo dobar meč, zatvorili smo skok i u napadu imali dobra rešenja, pogotovo na njihovu zonu. Imali smo dosta otvorenih šuteva, neke od njih smo i promašili... Promašili jesmo, ali držali smo rezultat. Možda na kraju nije bilo realno da dobijemo 15 razlike. Lepo je da imamo maksimalnu prednost na kraju utakmice.

Svestan je Avrmović značaja pobede.

- Mnogo nam znači što se vraćamo na pobednički kolosek. Pogotovo jer smo imali dosta utakmica, Baskoniju i Bajern koji su nam se nudili, žargonski rečeno. Mogli smo da pobedimo obe utakmice. Imamo četiri pobede iz devet kola, sada idemo u Istanbul na Efes koji smo pobedili prošle godine tamo. Nemamo šta da izgubimo, ali pre toga imamo mnogo važnu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi.

U ponedeljak crno-beli će gostovati u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije.

- Podigli su dosta nivo forme, igraju dobro. Nikada ih nismo dobili tamo otkako sam ja tu, a kako su mi rekli, otkako se zovu Cedevita Olimpija nijednom, pa nam je to motiv više.

Osvrnuo se Avramović posle meča sa Albom i na regionalno takmičenje, konkretno činjenicu da crno-beli zasad teško balansiraju između dva takmičenja.

- Razlog je u tome što je ABA liga ove godine jača 30 odsto. Igokeu nismo potcenili, momci su izašli na teren, malo nas prebili i pogađali šuteve. Igrali su dobru košarku. Imaju sjajnog trenera i igrače, izašli su na parket i pobedili nas teškim šutem. Nas nije išlo, nismo namerno izgubili. Svi igraju košarku, a kada igraju protiv Partizana svi su dodatno motivisani. Mi imamo jake utakmice u Evroligi, plus smo skraćene rotacije, danas bez trojice igrača, od početka sezone nismo bili kompletni nijednom – rekao je Aleksa i dodao:

- I u Evroligi su svi maksimalno naoštreni kada igraju protiv nas. Moramo da imamo maksimalnu koncentraciju svaki put. Osim protiv Makabija, u svakoj utakmici smo imali šansu za pobedu. Sada imamo bolju polaznu tačku nego prošle sezone u ovo vreme i borimo se. Znamo da će nam se forma dizati konstantno i da ćemo igrati dobru košarku. Uopšte ne sumnjam u to. Imamo dobru, talentovanu ekipu – zaključio je Aleksa Avramović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike