Trener Albe otkrio kako je probao da iznenadi Partizan: Uneli smo im malu sumnju, ali oni su pametni!

17.11.2023

23:08

0

Autor: P.K.

Prve reči Izraela Gonzalesa posle utakmice u Areni...

Trener Albe otkrio kako je probao da iznenadi Partizan: Uneli smo im malu sumnju, ali oni su pametni!
Izrael Gonzales - Copyright MN Press

Ostala je Alba na dnu Evrolige i posle gostovanja u Beogradu. Skoro 30 minuta nemački tim je mučio Partizan u Areni, ali je na kraju doživeo ubedljiv poraz posle kojeg je strateg berlinske ekipe Izrael Gonzales istakao:

- Čestitam Partizanu. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, probali smo da iznenadimo Partizan zonom. Uneli smo im malo sumnju, vrlo dobro smo odigrali prvo poluvreme, a u drugom smo u pojedinim momentima promašivali otvorene šuteve u seriji. Time bi razlika bila manja, ali… Imamo mlad tim, radimo, mislim da ćemo u budućnosti imati više uspeha – kazao je Gonzales na početku konferencije za medije, posle čega je dobio pitanje da prokomentariše to što je Partizan upravno na zonu Albe napravio odlučujuću razliku.

- Mislim da je na ovom nivou teško igrati zonu, svi imaju dobre šutere i dobre igrače, ali mislim da smo promašili šuteve i ti promašaji su povećali razliku. Zonom smo hteli da promenimo ritam i neke stvari. Ali, oni su pametni, imaju najboljeg trenera u Evropi i pronašli su rupe u zoni i dali neke trojke.

Alba je posle devet kola ostala na samo jednoj pobedi u Evroligi.

- Počeli smo sezonu bez visokih igrača, sva trojica su bila povređena. Pripreme smo uradili sa 20-godišnjim plejmejkerom, jer je glavni bio na SP. Kad se vratio, bio je van ritma. U međusezoni smo ostali bez nekih važnih igrača i počeli smo sa novim projektom, sa mladim igračima, koji treba da napreduju. Trenutno nismo dovoljno dobri da pobeđujemo, ali smo se u svim utakmicama borili do kraja i bili smo kompetetivni u svim utakmicama – kazao je Izrael Gonzales.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike