Nije normalno da igrači Partizana stalno budu na nizini: Obradoviću i dalje smetaju iste stvari u igri njegovog tima

17.11.2023

23:20

0

Autor: P.K.

Ponovo velika zahvalnost navijačima: Ne bi ovo imalo smisla bez njih

Nije normalno da igrači Partizana stalno budu na nizini: Obradoviću i dalje smetaju iste stvari u igri njegovog tima
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan se mučio protiv Albe u prvom poluvremenu, ali u drugom je zaigrao mnogo bolje u napadu i u odbrani i na kraju ubedljivo slavio.

Željko Obradović je rekao da se ponavljaju iste greške, ali je pohvalio odbranu i pristup u drugom poluvremenu.

- Važna utakmica, druga ove nedelje. Igrali smo bolje u drugom poluvremenu, pojačali odbranu i pobedili.

Ljutili ste se na igrače, ali da li je moguće u ovom nehumanom rasporedu da igrači budu na svakoj utakmici budu na većini zadatka?

- Nije normalno da stalno budu na visini, ali nije ni na nizini, da se tako izrazim. Ovo je igra koncentracije i sve što ja radim u toku utakmice su neke stvari koje pokušavaš da utičeš na njih. Moje reakcije su da u svakom trenutku pomognem igraču i timu, vama to možda izgleda kao ljutnja. To su neke stvari koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Problem je da na pozitivnom rezultatu primamo dve trojke u tranziciji, a imaš jedan faul. U drugom poluvremenu smo bolje napadali jer smo imali bolji protok lopte, kad igraš dobro u napadu, oni nemaju šanse da trče. Alba je u tome jedna od najboljih u Evroligi, bez obzira šta kaže tabela. Svi znaju kako igraju i uvek su opasni, i to će se videti u pripremi svake utakmice. Čestitke igračima, jeste naporno, ali to je život i to se zna od početka.

U timu nije bilo Balše Koprivice i Alena Smailagića, a Obradović je pojasnio šta je s njima:

- Balša nije moga da putuje sa nama, nije bio ni na treningu. Smailagić je imao problem pred utakmicu u Berlinu, probao je da pomogne timu. Posle toga je ustao, povraćanje, temperatura, nije bio sposoban da trenira. U kom ćemo stanju da idemo u Ljubljanu – nemam pojma. Zvali smo ovo dete (Sava Drezgića) da popuni roster i to je to.

Kako ste zadovoljni kako se Kaboklo prilagodio?

- Veoma korektno za taj kratak period sa nama. Prilično dobro. Ima tu još dosta stvari koje treba da mu pojednostavimo, pokušavamo da igru u napadu što više uprostimo da bi mogao da pohvata. Dobar momak, svi su ga prihvatili, već je pomagao i pomoći će.

Kada su se završila pitanja, Obradović je ponovo uzeo reč:

- Ponovo hvala navijačima. Ponovo je bila vrhunska atmosfera, nosili su ekipu, hvala im, sve ovo ima smisla samo sa njima. Nadam se da ćemo nastaviti da se borimo za njih pre svega.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike