Aranitović zablistao i poveo Cibonu do velikog trijumfa u Podgorici!

17.11.2023

23:29

0

Autor: A. Š.

Zagrebački tim ubacio 101 poena i šokirao Studentski centar u Morači

Aranitović zablistao i poveo Cibonu do velikog trijumfa u Podgorici!
Aleksandar Aranitović na meču u Podgorici - Copyright AdmiralBet ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Učešće Cibone u AdmiralBet ABA ligi ove sezone bilo je pod velikim znakom pitanja zbog svih problema koji godinama unazad drže nekadašnjeg prvaka Evrope na ivici ambisa. Ipak, svake godine Cibosi uspevaju da sačuvaju status člana elitnog ranga regionalne lige, a sva je prilika da će tako biti i ove sezone.

Posle pet uzastopnih poraza na startu takmičarske godine, zagrebački klub je večeras upisao treći uzastopni trijumf i to na gostovanju protiv Studentskog centra (101:93), uz fantastičnu rolu nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde i Partizana Aleksandra Aranitovića.

Studenti su sezonu otvorili trofejno, iznenađujućim trijumfom protiv Partizana u finalu Superkupa AdmiralBet ABA lige, međutim u poslednja četiri meča regionalnog takmičenja upisali su samo jednu pobedu, a neuspeh protiv Cibone bio im je drugi uzastopni.

Prva deonica nije nagoveštavala nikakvu neizvesnost, početkom druge četvrtine imali su domaći i velikih plus 15 (28:13), međutim drugu i treću četvrtinu Cibona je dobila sa 18 razlike kojima su nagovestili konačno slavlje.

Aranitović je meč završio sa 21 poenom, četiri skoka i šest asistencija, Stein je ubacio 23 poena, Proleta je dao 18, a poen manje Majcunić. Drežnjak je sa 25 poena najefikasniji pojedinac meča, ali oni nisu bili dovoljni Studentima da odbrane „Moraču“.

AdmiralBet ABA liga, 8. kolo

Split – Zadar 75:82
Studentski centar – Cibona 93:101

Subota
Igokea – Budućnost (17.00)
Borac – FMP (19.00)

Nedelja
Mega – Krka (12.00)

Ponedeljak
Cedevita Olimpija – Partizan (17.30)
Crvena zvezda – Mornar (20.00)

 

Standings provided by Sofascore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike