Draženov brat zahvalio jedinom Srbinu koji nastupa za Cibonu! U ime svih onih koji su nosili ovaj dres!

05.11.2023

09:46

0

Autor: A. S.

Bivši košarkaš Zvezde i Partizana sada je predvodnik mladog zagrebačkog sastava

Draženov brat zahvalio jedinom Srbinu koji nastupa za Cibonu! U ime svih onih koji su nosili ovaj dres!
Aleksandar Aranitović u sredini - Copyright MN Press

Malo je igrača na ovim prostorima koji su iz Srbije otišli u Hrvatsku i sa uspehom nosili dres tamošnjih klubova, i obrnuto, ali košarkaš Aleksandar Aranitović može da se pohvali tim podatkom.

Nekada talentovani mladi košarkaš Crvene Zvezde i Partizana, već drugu godinu u nizu, nosi dres zagrebačke Cibone, koja se trenutno nalazi u velikim problemima.

Hrvatski velikan vodi borbu sa finansijskim poteškoćama, ali ne odustaje. Mladi igrači vode svoju bitku, sazrevaju i odrastaju, pa su tako u šestom kolu AdmiralBet ABA lige savladali Mornar sa 73:72 i izvukli se sa poslednjeg mesta na tabeli.

Jedan od heroja na tom meču bio je Aranitović, koji je meč završio sa 12 poena, četiri skoka i tri asistencije, pa je dobio velike pohvale u Hrvatskoj i to od čuvenog Ace Petrovića.

 

 

- Neverovatna je količina energije kojom ovaj momak, Aleksandar Aranitović, brani boje Cibone u njenim najtežim trenucima od njenog osnivanja. I ne postoji drugi način nego da mu se javno zahvalim. Sani, u ime svih onih koji su nosili ovaj dres, jedno veliko hvala - napisao je legendarni Aco Petrović o srpskom košarku.

Inače, Aleksandar je, uz četiri godine starijeg brata Petra bio među najtalentovanijim srpskim košarkašima, ali nisu ostvarili ono što im se predviđalo. Aleksandar je u seniorskoj karijeri bio član Crvene zvezde, a igrao je na pozamici u Megi, potom je došao u Partizan, nakon čega su usledile inostrane epizode u Francuskoj i Holandiji, a na našim prostorima, karijeru je oporavljao u zemunskoj Mladosti, a preko Litvanije, skrasio se u Ciboni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike