Raspad hrvatske košarke, javila se legenda: Cibona prodala Zvezdi EL za 800.000, pa čovek gradio apartmane

21.03.2023

11:42

0

Autor: 24sedam

Ogorčen je zbog situacije i odnosa, kaže da ne gleda Split, Cibonu i Zadar...

Raspad hrvatske košarke, javila se legenda: Cibona prodala Zvezdi EL za 800.000, pa čovek gradio apartmane
Franjo Arapović - Copyright Printscreen/YouTube/Podcast Inkubator

Legenda hrvatske košarke Franjo Arapović oštro je govorio o stanju tog sporta u svojoj zemlji, rekavši da ne gleda svoj nekadašnji klub Cibonu, kao ni Split, ni Zadar, već ekipe "koje vole košarku".

On se dotakao i 2014. godine, kada je Cibona mogla da igra Evroligu, ali je svoje mesto prodala Crvenoj zvezdi, a onda je taj novac prokockan.

On je posebno bio kivan što je Cedevita "oterana" iz Zagreba i Hrvatske i što je napravila saradnju sa Olimpijom, da oformi sadašnju Cedevita Olimpiju:

- Moraćemo jednog dana to otvoreno da kažemo: Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili srećni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš ti da radiš ako je plata u klubu inače 5. u mesecu, a gospodin Tedesk nazove 4. i izvinjava se jer će plata biti 6 - rekao je Arapović u podkastu ProSport.

On se vratio u 2014. godinu, kada je Cibona pobedila na "fajnal foru" AdmiralBet ABA lige i obezbedila plasman u Evroligu, ali je nju iz regiona igrala Zvezda.

- Oni prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodata. Sad taj čovek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Ja gledam televiziju gde predsednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od milion i dvesta koliko je tražio ULEB. I šta sad?

On je ocenio da tu nisu bila "čista posla" sa strane Cibone.

- Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate gradska skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije - igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani – rekao je Arapović.

On je kao igrač sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio svetsku bronzu i olimpijsko srebro, a sa Hrvatskom olimpijsko srebro. Sa Cibonom je dva puta bio evropski prvak, kao i brojne druge nacionalne i međunarodne trofeje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike