Ukrao pobedu Partizanu, sada traži Ledeju i Naneliju da mu plate! Moneke dolazi u Beograd po dolare!

05.11.2023

11:21

0

Autor: A. S.

Baskonijin košarkaš se nije šalio na parketu

Ukrao pobedu Partizanu, sada traži Ledeju i Naneliju da mu plate! Moneke dolazi u Beograd po dolare!
Čima Moneke - Copyright Profimedia

Doživeli su košarkaši Partizana veoma neugodan poraz na gostovanju Baskoniji sa 84:83 i to koševima sa penala, a junak ekipe iz Vitorije je Čima Moneke.

Nekoliko dana kasnije, krilni centar je u razgovoru za Mozzart sport priznao da se prilikom izvođenja penala, opkladio sa Zekom Ledejom i Džejmsom Nanelijem da će pogoditi.

Ulog je cela mesečna plata.

Nigerijac je susret u šestom kolu Evrolige okončao sa 16 poena i šest skokova, a ono što se ne piše jeste njegova igra u poslednjim sekundama, kada je najpre pobegao odbrani Partizana i došao do ofanzivnog skoka, a potom je iznudio faul na sekund do kraja meča.

Ledej i Naneli su tada pokušali da ga dekoncentrišu, ali je Moneke oba puta bio precizan.

- Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam posle utakmice pokazivao znak dolara - rekao je Moneke za MozzartSport i dodao: 

 

 

- Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Neverovatna situacija koju ću pamtiti.

Tom pobedom, Baskonija je sada na dve pobede i četiri poraza, uostalom kao i oba srpska predstavnika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike