Derbi je posebna utakmica za sve, uvek je bila i uvek će biti! Anđušić očekuje motivisanu Zvezdu i snažnu podršku Grobara!

25.10.2023

20:40

0

Autor: A. Š.

Iskusni šuter crno-belih se raduje što prvi okršaj protiv najvećeg rivala u sezoni igra pred svojim navijačima

Derbi je posebna utakmica za sve, uvek je bila i uvek će biti! Anđušić očekuje motivisanu Zvezdu i snažnu podršku Grobara!
Danilo Anđušić - Copyright Printscreen/24sedam

Evroliga je tek počela, ali Partizan i Crvena zvezda nisu u sezonu ušli onako kako su očekivali. Samo jedna pobeda u prva četiri meča nikoga u taborima najvećih srpskih rivala ne može da zadovolji, ali će u četvrtak sve to pasti u potpunu senku.

Pred crno-belim tribinama beogradske Arene igra se prvi ovosezonski evroligaški derbi (četvrtak, 18.30), a ako neko zna šta ta utakmica nosi sa sobom to je Danilo Anđušić.

- Ne treba mnogo trošiti reči za derbi, svi znamo šta nas očekuje i koliko je to važna utakmica za nas i naše navijače. Bez obzira da li je ABA liga ili Evroliga, svi znamo šta derbi nosi. Verujem da svi jedva čekamo utakmicu, motivisani smo… Očekuje nas sigurno težak meč, ali verujem da ćemo imati snažnu podršku naših navijača i da ćemo uspeti da dođemo do važne pobede – kazao je u predvečerje okršaja sa Zvezdom Anđušić.

Iskusni bek se raduje zbog činjenice da se meč igra pred navijačima Partizana.

- Ne znam da li je to teže ili lakše, ali svakako je lepše igrati pred našim navijačima. Drago nam je što je prvi derbi na domaćem terenu, da se pokažemo u pravom svetlu, da odigramo pravu utakmicu i, najvažnije od svega, da stignemo do pobede koja će nam, bez obzira što je derbi, značiti za nastavak takmičenja i za priključak ekipama na vrhu tabele.

Crveno-beli u goste Partizanu stižu sa novim trenerom, pošto je pre nekoliko dana Janis Sferopulos zamenio Duška Ivanovića.

- Dobra šok terapija za ceo tim, sigurno će imati reakciju, pogotovo u prvim danima. Verujem da će svi igrači biti motivisani da se pokažu pred novim trenerom i sigurno će biti maksimalno fokusirani, spremni i motivisani da pobede, pogotovo što je treneru prva evroligaška utakmica derbi – kazao je Anđušić i istakao da se u taboru Valjka ne osvrću previše na trenutni skor u elitnom takmičenju.

- Ne gledamo previše na to. Sezona je duga, ima puno utakmica, tako da ne razmišljamo previše o tome gde je ko na tabeli. Idemo od utakmice do utakmice, bez obzira što je to Crvena zvezda gledamo da svaku utakmicu pobedimo, pogotovo pred našim navijačima.

Potencijalni srpski reprezentativac jedan je od najiskusnijih košarkaša Partizana i po broju odigranih derbija, pa je sigurno bio jedan od onih koji su pokušali novajlijama da približe šta ih očekuje.

- Kao i uvek dosad, pričali smo im… Nema ih puno novih ove godine tako da nije bilo potrebno previše priče. Sigurno su i oni sami svesni šta to donosi, pogotovo što osećaju to u gradu i van terena… Svi pričaju o tome, verovatno ih i zaustavljaju na ulici, tako da sigurno znaju i osećaju težinu derbija i verujem da su motivisani da se pokažu u najboljem svetlu u prvom derbiju koji igraju – kazao je Anđušić i dodao:

- Ne znam koji mi je derbi po redu, ali svaki je posebna utakmica. Nervozu ne osećam, spremam se kao i za svaku drugu utakmicu, ali naravno da iščekujem jer je to posebna utakmica za sve nas… Uvek je bila i uvek će biti – istakao je Danilo Anđušić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike