Obradović jasan pred derbi: Ne bavim se Zvezdom, puna Arena donosi energiju, želju i motiv više!

25.10.2023

19:46

0

Autor: G. F.

Trener košarkaša Partizana ne osvrće se na turbulentan period u redovima večitog rivala

Obradović jasan pred derbi: Ne bavim se Zvezdom, puna Arena donosi energiju, želju i motiv više!
Željko Obradović - Copyright Printscreen/24sedamTV

Što se uradilo, uradilo se, blizu je trenutak koji su gotovo svi navijači u Srbiji, ali i širom sveta jedva čekali.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju meč 5. kola Evrolige u četvrtak od 18.30, a trener crno-belih Željko Obradović precizno je objasnio šta očekuje od svoje ekipe.

Za početak je tu stav da se o turbulentnom periodu kroz koji prolazi Zvezda, a koji je rezultovao smenom trenera, uopšte ne razmišlja!

- Da pustimo sve stvari koje su se dešavale u Crvenoj zvezdi, to nije nešto što je mnogo važno za nas. Za nas je mnogo važnije da mi izađemo na utakmicu sa apsolutno drugačijom motivacijom u odnosu na to kakva je bila u zadnjoj utakmici protiv Mege, i sa još većom energijom. To kažem imajući u vidu da ćemo igrati u Areni pred našim navijačima, koji su uvek radili sve ono što je potrebno za ekipu. Ja se nadam da će moji momci shvatiti to i izaći sa drugačijom motivacijom i energijom. To je najbitnije od svega, sve ostale stvari nisu toliko bitne.

Poraz od Mege teško je pao svima u Partizanu, a trener je otkrio i šta je urađeno nakon toga.

- Analizirali smo utakmicu sa Megom i pustili igrače da idu kućama. Da se odmore i koncentrišu na ono što dolazi. Rekao sam već nemamo mnogo vremena ni da patimo, ni da se radujemo. Sezona je tek počela, nismo još ni prvi mesec završili. Deveta utakmica od 80 i nešto. Rade se stvari koje se uobičajeno rade, samo što se insistira na nekim detaljima koji su uvek ključni.

Za najboljeg trenera u Evropi ključ uspeha je u rukama njegove ekipe.

- Rekao sam, ne bih se bavio Zvezdom, mislim da je mnogo važnije da se bavimo nama samima, da shvatimo šta mi treba da radimo i kako treba da se ponašamo. Motivacija i koncentracija, želja, puna Arena ljudi koji te bodre, da li nekom treba nešto više?

Biće na parketu novajlija, ali to ne bi smelo da predstavlja nikakav problem.

- Kontrola dobrih emocija je nešto pozitivno, kad imaš lošu emociju onda je to problem. Jeste prvi derbi nekim igračima, ali kako bih vam rekao, ništa drugo ne treba da rade osim onoga što ceo život rade, a to je da igraju košarku. Pretpostavljam da je najlepši deo ovoga čime se mi bavimo da izađeš i imaš ovakvu atmosferu pred svojim navijačima protiv velikog protivnika, koga veoma mnogo cenimo i koji su naši isključivo sportski rivali. Ništa više od toga.

 

 

O stmosferi koju smo dosad viđali kada je Partizan domaćin, kao i onom što očekuje u duelu u četvrtak, Obradović kratko poručuje:

- Bilo bi lepo da se nastavi tamo gde smo stali prošle godine, gde su oba derbija odigrana u fantastičnoj atmosferi bez ikakvih problema. To je valjda slika koju svi želimo da pošaljemo. Već sam pričao o tome da mi akteri na terenu nikada nismo imali nikakv problem. Moji navijači Partizana koji su prošle godine pravili fantastičnu atmosferu i ja ću da ponovim to što je bilo u toj petoj utakmici AdmiralBet ABA lige, ne Evrolige, gde nije pao nijedan papir... Molim ih još jednom da naprave tu atmosferu i da se u evropi ponovo priča o nečemu što odlazi kao veoma pozitivna slika iz Srbije. Daj bože da sledećih godina i Partizan i Crvena zvezda budu stalni članovi Evrolige.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike