Meč kao nijedan drugi! Evroliga spektakularno najavila derbi - Beograd diše i živi košarku! (VIDEO)

24.10.2023

10:13

0

Autor: A. S.

Morate da dođete da ovo stvarno razumete - poručio je Obradović

Meč kao nijedan drugi! Evroliga spektakularno najavila derbi - Beograd diše i živi košarku! (VIDEO)
Detalj sa finala ABA lige Partizan - Crvena zvezda - Copyright MN Press

Srbija živi za košarku, to se može videti kada igra nacionalni tim, ili u momentima kada većiti rivali izlaze na teren. U narednih nedelju dana, gledažemo dva večita derbija, a Partizan će biti domaćin u oba duela.

Najpre sledi meč u Evroligi, a potom i u AdmiralBet ABA ligi, ali fokus je sada na evropskom duelu, koji će se igrati u četvrtak od 18.30.

Evroliga je tim povodom rešila da napravi zanimljivu najavu, a priliku da objasne šta znači srpski večiti derbi, imali su Željko Obradović, Kevin Panter i Zek Ledej sa jedne, odnosno Miloš Teodosić i Nemanja Nedović sa druge strane.

- Prestonica Srbije je grad koji živi i diše košarku. Kada se susretnu Partizan i njegov arhirival Crvena zvezda na sjajnoj pozornici Evrolige, sportski svet prati sa punom pažnjom - navodi se uz snimak na Tviteru Evrolige.

 

 

Obradović je pokušao da pojasni šta derbi znači za sve u Srbiji.

- Morate da dođete da ovo stvarno razumete. Mnogo se priča o ovom meču pre početka i tokom sezone takođe, imate situaciju u porodici da je neko navijač Crvene zvezde, neko Partizana i da se šale. Oni su i najbolji prijatelji, oseti se ta atmosfera u gradu - istakao je trener crno-belih.

Evroliga ovaj duel vidi kao nijedan drugi.

- Teško je opisati, morate fizički da budete tamo da biste razumeli - rekao je kapiten Partizana, Kevin Panter, dok je Nemanja Nedović pojasnio kako izgleda biti učesnik tog meča:

- Ludo, ponekad je toliko glasno da ne možete ni da čujete sebe. Svaki igrač voli da igra u toj atmosferi i uživa u njoj više – to je specijalni osećaj - rekao je Nedović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike