Zvezda preživela dramu u Železniku! FMP dugo mučio favorita, ali su gosti odneli trijumf!

23.10.2023

20:14

1

Autor: G. F.

Novi trener crveno-belih video je na čemu će sve morati da radi u narednom periodu

Zvezda preživela dramu u Železniku! FMP dugo mučio favorita, ali su gosti odneli trijumf!
FMP - Crvena zvezda - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u duelu 4. kola AdmiralBet ABA lige sa 83:72 (21:16, 20:17, 20:23, 22:16).

 

 

Utakmica je rešena u samom finišu pošto je na nešto više od 4 minuta do kraja rezultat bio izjednačen.

Ipak, crveno-beli su odigrali završnicu daleko bolje i "častili" svog novog trenera Janisa Sferopulosa trijumfom na debiju. Ono što je grčki stručnjak sigurno video večeras je da ga čeka mnogo, mnogo posla u narednom periodu.

Nisu crveno-beli bili ekipa kakvu navijači žele, na momente su delovali zaista zbunjeno i izgbuljeno na parketu, ali su u najvažnijim trenucima ipak izvukli svoje košarkaško znanje na videlo i uspeli da upišu važnu pobedu.

A do četvrtog vezanog trijumfa u AdmiralBet ABA ligi stigli su na krilima Miloša Teodosića (11 poena, 10 asistencija), te Dejanu Davidovcu, Šabazu Nejpiru, Daloboru Iliću i Jagu dos Santosu koji su ubacili po 10 poena.

Najefikasniji u redovima FMP, ali i na celoj utakmici bio je Džordan Voker sa 17 poena, a dva manje dodao je Aleksa Stepanović.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice! Mnogo teže nego što se očekivalo Zvezda je slomila otpor FMP.

38. minut - Voker pokušava novu nemoguću trojku i ne uspeva, Jago na drugoj strani pogađa za dva. Nejpir pravi faul, a nakon čelendža trenera Stefanovića videlo smo i pomalo komičan detalj, Sudije su gledale snimak prekrašaja koji nisu dosudili, a ne onog za koji je čelendž zatražen. Zaista neverovatna situacija. Mitrović je fauliran tako da nije mogao da izvede bacanja. Teodosić je preuzeo tu ulogu i pogodio oba puta. Šaranović je promašio za tri, a Tobi ubacio oba slobodna bacanja - 67:76.

36. minut - Beson pravi novu grešku u napadu, a Mitrović ponovo ide na liniju za slobodna bcanja i ponovo pogađa samo jedno. Stepanović pogađa za egal, a Teodosić pogađa oba penala, a Stepanović odlično rešio veoma dobru odbranu Davidovca. Trojka Jaga iz velike daljine, tajm-aut za Stefanovića - 67:70!

34. minut - Luk pogađa trojku i dovodi FMP u vođstvo! Ovo su njegovi prvi poeni za ekipu iz Železnika. Mitrović ponovo polovičan sa penala, Stefanović traži tajm-aut pri nerešenom rezultatu. Beson nije pogodio za dva, a Luk je faulirao Jaga. Brazilac pogađa samo drugo bacanje - 63:64.

32. minut - Precizan je sa penala Mitrović jednom iz dva pokušaja, a Pavićević sjajno zakucava preko Bolomboja. Hanga nije pogodio za tri, a Mitrovič faulom zaustavio kontru Besona, koji je pogodio oba penala. Teodosić promašio trojku, neprecizan je i Beson za dva. Seriju promašaja nastavlja Jago - 60:62.

Kraj treće četvrtine - Ilić je iskoristio jedan od dva penala posle faula Šaranovića, a Subotić pogodio trojku i potpuno vratio svoj tim u igru! Teodosić promašuje za tri, a Bolboj pod košem faulirao Subotića. Ovaj sada koristi samo drugo bacanje. Posle tajm-auta Sferopulosa Ilić pogađa trojku! Vraća Voker trojku, a jago pronalazi Ilića za novo zakucavanje! Voker je pokušao joiš jednom za tri, nije bio precizan, a Jago je pogodio za kraj četvrtine - 56:61.

28. minut - Lazi je napravio još jedan faul, a Voker je precizan oba puta.Ilić neprecizan za tri, kontru FMP seče Hanga faulom. Voker pogađa za tri, a Tobi pravi faul u napadu. Nisu domaći to kaznili, ali nije bilo pogotka ni na drugoj strani. Ilić pravi faul i Subotić ide na liniju za slobodna bacanja. Precizan je oba puta i ponovo je neizvesno u Železniku - 49:53.

26. minut - Ilić je zakucao posle asistencije Nejpira, a Lazić faulom azustavio Vokera. Ovaj igrač je pogodio za tri poena, a Votson blokirao Tobija pri šutu za tri poena, pa zakucao u kontri. Sferopulos seče seriju rivala novim tajm-autom. Nejpir asistrao Tobiju - 42:53.

24. minut - Još jedan loše organizovan napad Zvezde kaznio je Simović trojkom. Davidovac siguran pod košem FMP, a Luk promašuje otvorenu trojku. Posle pogotka Nejpira, Stefanović traži tajm-aut. Posle pauze u kojoj je trener FMP nacrtao akciju svojim igračima, ali njegove ideje nisu sprovedene u delo - 37:49.

22. minut - Promašili su domaći za tri poena, a Giedraitis je iz kontre doneo Zvezdi dvocifrenu prednost. Vezali su još dva loša napada domaći, a Davidovac je rešio jedan lošiji napad svog tima. Stepanović je posle faula Davidovca pogodio samo jedno bacanje - 34:45.

Utakmica je nastavljena.

 

 

Kraj druge četvrtine - Zonska odbrana domaćih donekle je poremetila igru Zvezde, ali FMP nije dobru defanzivu uspevao da kruniše poenima i smanjivanjem prednosti rivala. Posle drugog faula Mitrovića Stepanović je pogodio dva slobodna bacanja, a Mitrović na drugoj strani uspeo da pogodi za dva. Luk odlično asisitrao Pavićeviću, pa je Sferopulos zatražio tajm-aut. Još jednom je Mitrović probio odbranu rivala i pogodio - 33:41.

18. minut - Teodosić prvi put na liniji za slobodna bacanja, oba puta je siguran, pa odlazi na odmor. Hanga je ponovo u igri. Zvezda do 7. minuta ove četvrtine nije napravila nijedan faul, pa koristi te "male" prekrašje u završnici. Beson je pokušao za tri bez uspeha, a Mitrović napravio grešku u koracima. Posle promašaja Luka za tri poena lopta je stigla do Stepanovića koji je fauliran. Iskoristio je oba penala i stigao do osam postignutih poena. Na drugoij strani Davidovac je otišao na liniju za slobodna bacanja i takođe bio precizan oba puta - 29:37.

16. minut - Bolomboj polovičan sa penala, Votosn enprecizan, a kontru Jaga prekida Šaranović faulom.Mitrović je zamenio Bolomboja. Posle promašaja Stepanovića, Nejpir lepo prodire i pogađa. Stefanović traži tajm-aut, deluje kao da je njegova ekipa u blagom padu. Beson nekako pogađa preko Davidovca - 27:33.

14. minut - Nove poene za Zvezdu postigao je Bolomboj, atraktivno je zakucao Votson, a na trojku Hange na isti način je odgovorio Voker! Pogodio je za dva Teodosić, a Stepanović odmah uzvratio na isti način - 25:30.

12. minut - Pogodak Besona, pa pogodak Jaga, a aztim i nešto lošiji napadi na obe strane - 18:23.

Kraj prve četvrtine - Lepo se otvorio Teodosić i ubacio za tri poena. Posle promašaja Luka, nova sjajna asistencija Teodosića i dva bacanja za Ilića posle faula pod košem. Posle tajm-auta Ilić je pogodio jedno bacanje, a tek u poslednje tri sekunde domaći su zabeležili još dva poena - 16:21.

8. minut - Na parketu je i Teodosić po prvi put, a i Brazliac Jago. Pogodio je Stepanović, a na drugoj strani Ilić koristi samo jedno bacanje posle faula. U igri kod domaćih je Subotić, a precizan Pavićević. Tobi polaže na asistenciju Teodosića. Hanga pravi prvi faul, Subotić ide na liniju za penale, a Tobija menja Bolomboj. Igrač ekipe iz Železnika koristi samo drugo bacanje - 14:17.

6. minut - Nejpir je flouterom dodao nove poene za Zvezdu, a posle faula Davidovca crveno-beli su izašli iz bonusa. Odmah je i otišao na odmor igrač gostujućeg tima. Na parketu je Dalibor Ilić. Nekoliko loših akcija na obe strane, a prazan hod trojkom prekida Šaranović. Tobi omdah vraća trojku - 9:14!

4. minut - Votson je pogodio uz faul, ali nije iskoristio dodatni penal. Na drugoj strani Lazić promašuje trojku, pa u odbrani pravi već drugi faul i ide na klupu. Beson je doneo prvu prednost domaćem timu sa linije za slobdna bacanja. Na parketu je Hanga umesto kapitena Zvezde. Pogađa i Giedraitis pod košem, a Stepanović greši u napadu FMP. Hanga neprecizan za tri, baš kao i Beson na drugoj strani, a Davidovac poentira iz kontre. Promašio je za tri i Matović, a Tobi napravio faul Tobija u napadu - 6:9.

2. minut - Tobi na jednoj i Stepanović na drugoj strani su pogocima otvorili meč, a onda je Giedraitis pogodio za tri poena. Dva zbrzana napada domaćih nisu kažnjena, Davidovac je dva puta bio neprecizan - 2:5.

18.00 - Za FMP su utakmicu počeli Votson, Stepanović, Matović, Luk i Beson, a za Crvenu zvezdu Davidovac, Lazić, Nejpir, obi i Giedraitis

 

 

17.30 - Tradicija kaže da se pitanje pobednika u duelu FMP i Crvene zvezde ne postavlja. Poslednjih 36 mečeva dobili su crveno-beli.

16.55 - Utakmicu će voditi Igor Dragojević iz Crne Gore, Aleksandar Milojević iz Srbije i Krešimir Katić iz Hrvatske.

16.30 - Čeka nas specifična utakmica protiv ekipe koja je promenila trenera i koja će svakako pokazati određenu reakciju. Nevezano za to reč je o evorligaškom timu i suvišno je pričati o njegovi kvalitetima. Mi se utakmici radujemo, izvanredna prilika za nas da napredujemo. Dobro smo trenirali, verujem u svoju ekipu i verujem da ćemo iz kolo u kolo podizati nivo igre - kaže strateg FMP Nenad Stefanović.

16.33 - Svoj debi na klupi crveno-belih, a sve to pred dva vezana večita derbija sa Partizanom, imaće novi trener Janis Sferopulos.

- Uzbuđen sam što ću trenirati ovaj tim. Možemo da uspemo, da ostvarimo velike stvari, ali samo zajedno. Menadžment, igrači i navijači koji su fantastični - prva je izjava Grka posle jučerašnjeg prvog treninga sa ekipom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike