Srbija može da se bori sa Amerikom za olimpijsko zlato! Vučićeva snažna poruka košarkašima!

22.10.2023

15:02

0

Autor: G. F.

Predsednik Srbije pričao i o fudbalu, odbojci, rukometu...

Srbija može da se bori sa Amerikom za olimpijsko zlato! Vučićeva snažna poruka košarkašima!
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen RTV Pink

Svedočimo već godinama unazad vrhunskim rezultatima naših sportista. Uspesi su, naravno, prepoznati od strane vrha države, ali su sigurno i rezultat ulaganja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji "Novo jutro" pričao upravo o odnosu države, ali i naroda, prema našim sportistima.

- Sećate koliko puta su nam govorili da Srbije nema na Svetskom prvenstvu u fudbalu, koliko nas nema na Evropskom prvenstvu u fudbalu? To pokazuje sliku stanja društva. Sećate se koliko su to ponavljali, a evo sada smo bili na Svetskom, bićemo na Evropskom posle 20 ili koliko godina. Govorili su nam da je košarka propala, pre takmičenja su nam rekli da smo uništili košarku, a mi smo nesrećnim slučajem ili spletom okolnosti izgubili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. I to smo igrali bez Jokića, Micića i tako dalje... Na Olimpijadi mislim da možemo da se borimo sa Amerikancima za zlato, naravno tu sad zavisi od ukrštanja u četvrtfinalu, polufinalu - rekao je Vučić i zaključio:

- Ulažemo mnogo više novca, ulažemo i u rukomet, ali to očigledno nije dovoljno, moraćemo još. Moraćemo i u odbojku. Ženska nam je najbolja na svetu, uvek su u prve dve - tri reprezentacije. Muška nam mnogo zaostaje, ali to se vidi na terenu, imamo mnogo više devojčica koje igraju odbojku nego dečaka. Drugi sportovi su popularniji kod dečaka.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike