Asvel traži novog trenera! Prekipelo je čak i rođenom bratu - Toni Parker smenio Ti Džeja!

20.10.2023

19:16

0

Autor: A. Š.

Francuski klub je ušao u sezonu ispod svih očekivanja i neko je za to morao da plati ceh…

Asvel traži novog trenera! Prekipelo je čak i rođenom bratu - Toni Parker smenio Ti Džeja!
Ti Džej Parker - Copyright Profimedia

Asvel se baca u potragu za novim trenerom. Posle deset godina u klubu, od kojih je nepune tri proveo kao prvi trener, Pi Džej Parker je dobio zahvalnicu za uložen trud i „kartu u jednom pravcu“.

Francuski tim je sezonu, pogotovo u Evroligi, počeo ispod svih očekivanja. Kada se na to dodada i da je prošlosezoska odiseja u elitnom takmičenju bila, blago rečeno, razočaravajuća bilo je jasno da nešto mora da se menja.

Verovatno bi se ovakav epilog dogodio i mnogo ranije da Asvel nije u vlasništvu legendarnog NBA asa Tonija Parkera, koji je rođenog brata istrpeo i preko granica profesionalnosti.

Pi Džej je kormilo tima u ruke dobio posle odlaska sa klupe Zvezdana Mitrovića i u prve dve sezone osvojio je dve šampionske titule i jedan nacionalni Kup. Ipak, prošle takmičarske godine ostao je bez oba nacionalna trofeja, dok je Evroligu završio sa razočaravajućih osam pobeda iz 34 utakmice.

Ova sezona, pogotovo u elitnom takmičenju, počela je još tragičnije. U prva dva kola Crvena zvezda i Partizan demonstrirali su silu protiv kluba iz Vilerbana, koji je posle tesnog poraza od Anadolu Efesa u Istanbulu bio nadomak senzacije protiv Fenerbahčea.

Parkerov tim je u prvom poluvremenu razbio favorizovanog rivala. Za 20 minuta igre ubacio 55 poena i u jednom momentu imao ogromnih 18 poena prednosti, da bi meč završio sa 101 primljenim i minusom od 15 poena.

Posle toga Ti Džej Parkeru nije bilo spasa, a ni tri poraza u prvih sedam kola francuskog šampiona nisu mu olakšali situaciju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike