Zvezda saznala gde će je dočekati Makabi! Izraelci izabrali prinudni domaći teren u Evroligi!

20.10.2023

18:15

0

Autor: A. Š.

Ovakav izbor je na kraju bio i očekivan…

Zvezda saznala gde će je dočekati Makabi! Izraelci izabrali prinudni domaći teren u Evroligi!
Košarkaši Makabija biće domaćini u Beogradu - Copyright Profimedia

Postojala je mogućnost da Makabi na neodređeno vreme svoje utakmice kao domaćin u Evroligi igra u Beogradu, međutim od toga neće biti ništa.

Podsetimo, „ponos Izraela“ morao je da napusti Tel Aviv usled oružanih sukoba tamnošnje vojske sa pripadnicima Hamasa, zbog čega su čelnici Makabija bili prinuđeni da izmeste ekipu i izaberu mesto na kojem će igrati utakmice elitnog takmičenja kao domaćini.

Njihov izbor je, kada se sve uzme u obzir, očekivan. Portal „Sports Rabbi“ je, navodno, dobio potvrdu predsednika Košarkaškog saveza Kipra Andreasa Muzuridisa da će ekipa Odeda Kataša evroligaške rivale dočekivati u Nikoziji.

Isti izvor dodaje i da će se utakmice igrati bez prisustva publike, te da ozvaničenje cele priče čeka zeleno svetlo od strane FIBA.

Ovakva odluka čelnika Makabija donekle je bila očekivana s obzirom da je Kipar najbliži Izraelu u odnosu na Atinu i Beograd, te zbog činjenice da je „ponos Izraela“, čim su izbili oružani sukobi, inostrane igrače prebacio na Kipar, gde su im se kasnije pridružili i preostali članovi tima.

Koliko dugo će Makabi morati da igra van svoje dvorane u ovom trenutku niko ne može ni da pretpostavi, a vrlo lako može da se dogodi da će Partizan biti jedini klub koji je u tekućoj sezoni gostovao u Tel Avivu. Drugi srpski predstavnik u elitnom takmičenju Crvena zvezda, prema rasporedu Makabiju treba da gostuje u 16. kolu, 21. decembra. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike