Miličić još drži ovaj rekord u NBA ligi! Na toj listi nalazi se i neko koga Grobari obožavaju!

19.10.2023

19:51

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji reprezentativni centar nije ostavio trag u najjačoj ligi na svetu kakav su mnogi očekivali, ali je svoje ime uspeo da upiše u NBA istoriju

Miličić još drži ovaj rekord u NBA ligi! Na toj listi nalazi se i neko koga Grobari obožavaju!
Darko Miličić - Copyright Profimedia

Ušao je Darko Miličić na velika vrata u NBA, ali njegove, u tom trenutku, mlade godine, takvo blještavilo najveće pozornice nisu mogle da isprate. Kao treći pik na NBA draftu 2003. godine iza sebe je ostavio takve veličine kao što su Karmelo Entoni, Dvejn Vejd i Kris Boš, ali takav potez Detroit Pistonsa nikada nije uspeo da opravda partijama na terenu.

Ipak, nekadašnji srpski reprezentativac uspeo je svoje ime da ostavi u almanasima najjače lige na svetu. I to u nekoliko kategorija, od kojim mu u jednoj u leđa gleda i veliki mezimac Partizanove publike Saša Pavlović.

Sudbina je htela da upravo Detroit, 7. aprila 2006. godine, bude 30. tim u NBA ligi protiv kojeg je pobedila ekipa za koju je igrao Miličić. Tako je srpski centar, sa 20 godina i 291 danom postao najmlađi igrač u istoriji NBA koji je uspeo da ostvari pobede protiv svake franšize u ligi.

Šaj Gildžus Aleksander je 2019. godine to isto uradio sa 21 godinom i 170 dana, a na četvrtom mestu te liste nalazi se Saša Pavlović, koji je do trijumfa protiv svakog kluba u NBA ligi stigao sa 22 godine i 90 dana.

Podsetimo, Miličić je bio najmlađi inostrani košarkaš koji je zaigrao u najjačoj ligi na svetu. Sa 18 godina i 133 dana Darko je četvrti najmlađi igrač koji je igrao NBA utakmicu. Sa 18 godina i 356 dana nekadašnji član Hemofarma je postao najmlađi igrač u NBA finalu, a samo četiri dana kasnije je kao najmlađi košarkaš ikada podigao i šampionski pehar u ruki sezoni sa Detroitom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike