Zašto Miličić nije više dao srpskoj košarci: Odgovor ima Dragoljub Vidačić - krivicu snose treneri, uprave, stariji igrači, pa i sudije!

24.08.2022

13:02

0

Bivši igrač smatra da odgovornost snose svi koji su nešto značili u našoj košarci

Zašto Miličić nije više dao srpskoj košarci: Odgovor ima Dragoljub Vidačić - krivicu snose treneri, uprave, stariji igrači, pa i sudije!
miličić - Copyright MN Press

Darko Miličić je igrao u NBA, osvojio prsten sa Detroitom, ali uvek se postavlja pitanje, da li je mogao da pruži još više. 

Odgovor na to pitanje, pokušao da da Dragoljub Vidačić, koji u podkastu Jao Mile, pričao o iskustvu koje je imao sa njim dok su obojica nastupali u Hemofarmu.

-  Hiljadu stvarčica je uticalo na to da Darko ne pruži ono što je mogao u svojoj karijeri. Zbog toga je bila uskraćena naša košarka, ali i svaki tim za koji je nastupao. On je bio neverovatan talenat, koji je mnogo više mogao da doprinese našoj košarci. U tom periodu kada smo zajedno igrali za Hemofarm, teško bi nas pobedili i Zvezda, ali i Partizan. Kako je on branio koš, piken rol, to je prosto neverovatno. Teško je bilo igrati protiv njega. Kažu, vratiš dva koraka nazad i pucaš preko njega, lako je to reći, ali treba to uraditi na parketku - počeo je Vidačić za podkast Jao Mile.

Bivši košarkaš smatra da je u on u sebi imao žicu buntovnika, ali da i drugi snose odgovornsot zbog čega nije napravio još bolju karijeru, jer je imao neverovatan potencijal. 

- Darko je bio slika buntovnika, kojeg drugi nisu razumeli. Mislim da se on time branio, njegov odbrambeni mehanizam. Svi su u njemu videli veliku košarkašku zvezdu, i prvi put kad mu se neko zameri, on postaje malo drčan, takav mu je bio karakter. Smatram da je uloga trenera, uprave, starijih igrača, pa i sudija, morala da bude drugačija prema njemu.

Dragoljub Vidačić to je najbolje opisao kroz jedan meč sa Crvenom zvezdom u Pioniru.

- Evo najboljeg primera, izgubili smo jedan meč od Zvezde, i to neočekivano, prebili nas košarkaški. Iako, smo tada u svojim redovima imali iskusne igrače poput Topića, Bogavca, a na kraju za taj neuspeh, okrivili su Miličića da je on glavni krivac za poraz. Posle toga trebalo je da otputujemo u Grčku, a nas dvojica nismo na spisku. Ok, možda je odigrao loš meč, ali to nije bio razlog da ne bude na spisku. Zbog toga sam morao da razgovaram sa trenerom, da ga pitam zbog čega se odlučio na taj korak. Ne njega, koji je tada bio dete, nije smela sva krivica da se svali. To je totalno bilo pogrešno i sve su to stvari koje su uticale na Miličića, da ne bude ono što se očekivalo od takvog talenta - zaključio je Vidačić u podkastu Jao Mile.     

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike