Hanga nije fan poslednjih promena u Evroligi: Ne sviđa mi se plej-in!

12.10.2023

18:49

0

Autor: A. Š.

Zvezdin košarkaš govorio je za radio izdanje „Marke“ o crveno-belima i novim momentima u elitnom takmičenju

Hanga nije fan poslednjih promena u Evroligi: Ne sviđa mi se plej-in!
Adam Hanga - Copyright MN Press

Posle 12 godina u Španiji, Adam Hanga je ovog leta stigao u Crvenu zvezdu kao jedno od najzvučnijih pojačanja srpskog šampiona. Mađarski reprezentativac došao je u ekipu Duška Ivanovića kao šampion Evrope sa madridskim Realom, što je bio jedan od povoda za gostovanje na radiju „Marka“.

Hanga se najpre dotakao dolaska u Zvezdu…

- Bilo je malo čudno leto. Nikada nisam bio u situaciji da nemam brzo novi tim, ali sam srećan i uzbuđen zbog projekta koji ima mnogo toga da dokaže – kazao je Hanga i dodao da je pred ekipom Duška Ivanovića mnogo rada.

- Ovo će biti proces kroz sezonu i veoma je važno da nam ključni igrači budu zdravi. Imamo mnogo poverenja u ekipu koju su napravili i naš cilj, minimalno, je da se plasiramo u plej-of Evrolige.

Na pomen evroligaškog doigravanja nadovezala se i jedna velika promena od ove sezone, u kojoj će do mesta u Top 8 moći da se dođe kroz plej-in, koji će igrati ekipe plasirane od 7. do 10. mesta.

- Iskreno, ne sviđa mi se plej-in previše, jer uzima po malo od svake utakmice, ali, takođe, daje priliku timovima koji se bore cele sezone i uđu u lošu seriju na kraju. Ja sam fan Top 8, ostati u borbi za plej-of do kraja je neverovatno, iako znam da je kalendar tokom sezone komplikovan. U početku nisam bio veliki fan plej-ina, ali s druge strane imaćemo priliku da igramo plej-of i ako završimo na 10. mestu – kazao je Adam Hanga.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike