Denver u suzama, preminuo čuveni trener: Klub se oglasio, zauvek ćeš biti deo nas

10.10.2023

21:21

0

Autor: P.K.

Tuga u domu Jokićevog trenera

Denver u suzama, preminuo čuveni trener: Klub se oglasio, zauvek ćeš biti deo nas
Brendan Meloun, arhivska fotografija - Copyright Printscreen/YouTube/Global Sportsline Toronto

Dugogodišnji trener u NBA Brendan Meloun preminuo je u 82. godini. Brendan je otac sadašnjeg trenera Denvera Majkla Melouna, koji je prošle sezone odveo Nikolu Jokića i tim do titule.

Nagetsi su se oglasili tim povodom:

- Sa ogromnom tugom delimo sa vama da je preminuo dugogodišnji NBA trener Brendan Meloun, koji ima posebno mesto u našoj organizaciji i biće Grumen Denvera zauvek. Trener Brendan Melun je bio veliki čovek koji je ostavio veliku zaostavštinu u svetu košarke, ali ćemo ga još više pamtiti kao čudesnog supruga, oca, sina i unuka i da je imao duboki uticaj na svoje prijatelje, porodicu i kolege koji su imali sreće da ga poznaju. Naše misli su sa celom porodicom Meloun i sve Brendanove voljene, koji danas osećaju ovaj gubitak – navodi se u saopštenju Denvera.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Meloun je rođen i odrastao u Njujorku. Čitav život je posvetio košarci, a postao je trener odmah po okončanju koledža. Prešao je ceo put, od srednjoškolskog trenera, a dugo je bio asistent u NBA, u raznim klubovima – Njujorku, Detroitu, Indijani, Klivlendu i Orlandu.

Kao asistent ima dve NBA titule, sa čuvenim "lošim momcima" iz Detroita, 1989. i 1990. godine, a upravo je on kreirao njihovu čuvenu odbranu, koja im je donela titulu.

Samostalno je vodio Indijanu, kao i kratko u Klivelndu, sa mladim Lebronom Džejmsom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike