Zvezda je sila! Brat NBA asa hvali crveno-bele: Oni su plej-of tim!

10.10.2023

17:37

0

Autor: A. Š.

Erik Mekalum u podkastu na portalu „Basket news“ izuzetno pohvalno govorio o igri ekipe Duška Ivanovića

Zvezda je sila! Brat NBA asa hvali crveno-bele: Oni su plej-of tim!
Šabaz Nejpir - Copyright MN Press

Velika euforija zavladala je među navijačima Crvene zvezde minulog leta posle aktivnosti rukovodstva košarkaškog kluba na tržištu.

Ekspresno su crveno-beli skockali tim za tek započetu sezonu, na Mali Kalemegdan je stiglo nekoliko veoma poznatih evroligaških imena, koja na otvaranju takmičarske godine potvrđuju sva navijačka očekivanja.

Dva abaligaška i jedan meč u elitnom takmičenju rešeni su na prilično ubedljiv način, a sve ono što su Lazić i drugovi pokazali minulog četvrtka protiv Asvela veoma se dopalo i onim neutralnim posmatračima košarkaških zbivanja na Starom kontinentu.

Jedan od njih je i stalni gost podkasta na specijalizovanom portalu „Basket news“ Erik Mekalum, koji je izuzetno pohvalnim rečima govorio o onome što je video u najvećoj dvorani na Balkanu pre nekoliko dana.

Sa Giedraitisom imaju puno više šutera, ali i poenterskih opcija, dobro kontrolišu pik end rol, pun „veličine" se nalazi na krilima s njim i Hangom, ali kako oni kontrolišu skok... Zvezda je imala 17 ofanzivnih skokova, a kada šutirate 50 odsto za tri… Nema tu mnogo promašaja – kazao je brat NBA zvezde Si-Džej Mekaluma.

Plejmejker turske Karšijake posebno je oduševljen napadačkim repertoarom srpskog prvaka.

Ako nastave da kontrolišu skokove, da ovako šutiraju trojke... Naravno, neće imati 17 pogođenih trojki svake večeri, ali one koje su uzimali, oni nisu bili teški, niti neverovatni. Oni su došli zbog protoka lopte i napada sa Nejpirom, pronalazio je rešenja. Drago mi je da smo videli toliko čistu, klasičnu košarkašku utakmicu. Crvena zvezda je sila i moram reći, oni su plej-of tim. Ne plej-in, već plej-of tim – istakao je Mekalum.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike