Zvezda zasijala na startu Evrolige! Puna Arena progutala Asvel!

05.10.2023

20:48

0

Izabranici Duška Ivanovića ubedljivo slavili na startu elitnog takmičenja

Zvezda zasijala na startu Evrolige! Puna Arena progutala Asvel!
Šabaz Nejpir - Copyright MN Press

Zvezda je zasijala na otvaranju evroligaške sezone punim sjajem. U fantastičnom ambijentu, pred punim tribinama beogradske Arene, crveno-beli su samleli Asvel i već na startu potvrdili da najveće ambicije izrečene pred početak takmičenja i te kako imaju utemeljenje 94:73.

Izabranici Duška Ivanovića "na prvu" su kupili poverenje armije navijača, dok Rokas Giedraitis i Šabaz Nejpir nagovestili da bi ekspresno iz sećanja "delija" mogli da istisnu Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

Asvel večeras nije imao šta da traži u najvećoj dvorani na Balkanu. Jednostavno, crveno-beli su odigrali gotovo perfektno prvo poluvreme i već tada završili najveći deo posla na večerašnjem meču. Zvezda je održala Francuzima šutersku kliniku u prve dve deonice. Giedraitis i Nejpir su vukli, fantastično su ih pratili Simonović, Hanga, Nedović i očas posla razlika je otišla na dvocifreni broj u korist srpskog prvaka. 

Šutirala je Zvezda 7/9 van linije 6.75 u prvoj deonici, na kraju prvog poluvremena ubacili su crveno-beli 12 trojki iz 21 pokušaja zbog čega i ne čudi što je već posle 20 minuta premijerni evroligaški trijumf mogao da bude overen (52:31).

Nije Asvel imao rešenje za raznovrsnost Zvezdinog napada u prve dve deonice, dok na drugoj strani terena Žofri Lovernj i Nando De Kolo nisu imali odgovarajuću podršku saigrača. Tek na momente francuski tim je uspevao da poveže nekoliko uspešnih napada i u tim momentima je uspevao da, ako ništa drugo, barem nagovesti pokušaj povratka u meč.

Ipak, to su gosti uspevali tek pošto je Zvezda otišla na maksimalnih plus 25 u trećoj deonici, pa se prilazak Asvela na minus 14 u nekoliko navrata može podvesti i pod malo ispadanje iz ritma Ivanovićevih izabranika u momentima kada je pobeda već bila upisana.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević -, Teodosić 3, Hanga 7 (4sk, 3as, 2uk), Mitrović 9, Lazić 6, Simonović 14, Nejpir 21 (5/8 za tri), Tobi -, Ilić 5 (5sk), Nedović 12 (3sk, 3as), Giedraitis 17 (5sk, 4as, 2uk), Kuzmić -.

ASVEL: Skot 13, Li 7 (9as, 3sk, 2uk, 4iz), Lovernj 18 (6sk), Luvavu 13, Dalo -, E. Džekson -, De Kolo 13 (5as), Egbunu 7, Fal -, Ndijaje -, Noam -, F. Džekson 2.

Standings provided by Sofascore

Blog uživo:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Asvel 94:73.

38. MINUT - U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Zvezde 88:72.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

36. MINUT - Iako ne igra u napadu tako tečno kao u prvom poluvremenu, Zvezda ne dozvoljava rivalu da joj ozbiljnije ugrozi sigurnu prednost. Na polovini poslednjeg kvartala, posle trojke Ilića, crveno-beli beže Asvelu na plus 19 - 82:63. Posle 36. minuta igre Zvezda vodi 84:67.

34. MINUT - Francuzi prave mini seriju 5:0 i posle trojke Smita prilaze na minus 14, ali potom Nejpir vraća trojku i odbija još jedan napad Francuza - 77:60. Skota pogađa samo jedno od tri slobodna bacanja, posle čega crveno-beli promašuju dva napada na plus 16. Na isteku 34. minuta Zvezda vodi 77:63.

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je polovičnim učinkom Simonovića sa linije penala - 70:55. Na isteku 32. minuta, posle poena Nemanje Nedovića, crveno-beli vode 74:57.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na kraju treće četvrtine Zvezda vodi protiv Asvela 69:55.

28. MINUT - Donekle i očekivano, opao je malo ritam u Zvezdinoj igri što gosti koriste i serijom 13:2 prilaze na 64:50. Nedović postiže izuzetno važnu trojku za crveno-bele uz zvuk sirene za istek napada - 67:50.

26. MINUT - Na polovini treće deonice De Kolo pogađa još jednu trojku i spušta prednost Zvezde na ispod 20 razlike - 62:43. Seriju gostiju 6:0 prekida ukradenom loptom i lakim poenima Nedović, posle čega Luvavu ubacuje novu trojku za goste - 64:46.

MN Press
 

24. MINUT - Zvezda je posle trojke Lazića stigla do novog najvećeg plusa - 62:37, ali je potom seriju crveno-belih 8:0 trojkom prekinuo De Kolo - 62:40.

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno trojkom Lovernja i sa dva ubačena penala Nejpira - 54:34. Posle tri ubačena bacanja Luvavua, trojku na drugoj strani pogađa Nejpir - 57:37, a potom Simonović fantastično zakucava - 59:37.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle četvrte trojke Giedraitisa iz isto toliko pokušaja Zvezda u 19. minutu ima najvećih plus 20 - 49:29. Na poluvremenu prve ovosezonske evroligaške utakmice u Beogradu Zvezda vodi protiv Asvela 52:31.

18. MINUT - U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Zvezde 46:27.

MN Press
 

16. MINUT - Giedraitis zatrpava koš Aslvela iz svih pozicija, posle njegove dve vezane trojke Zvezda je na novom maksimalnom plusu - 45:27.

14. MINUT - De Kolo prekida košgeterski post na obe strane, ubacivši dva poena sa poludistance. Ivanović traži minut odmora - 29:21. Teodosić ubacuje trojku, a potom Nedović sa linije penala (2/2) povećava Zvezdinu prednost na novu maksimalnu - 34:20. Egbunu zakucava i prekida Zvezdinu mini seriju 5:0, ali samo na trenutak pošto na drugoj strani Nedović poentira i sa 2+1 donosi novu najveću prednost crveno-belima - 37:22.

12. MINUT - Za razliku od početka meča, start druge deonice je prilično neefiksan. VIše od dva mintua se igra bez poena.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - U 9. minutu Zvezda stiže do, dosad maksimalnih plus 13, posle trojke Hange - 29:16. Posle 10 minuta košarke u Areni crveno-beli vode 29:18.

8. MINUT - Igra se koš za koš u ovim momentima, Zvezda u poslednja dva minuta prve deonice ulazi sa plus 10 - 26:16. 

MN Press
 

6. MINUT - Na polovini prve deonice petu trojku za Zvezdu, iz isto toliko pokušaja, ubacuje Nejpir za prvu dvocifrenu prednost na meču - 17:7. Li trojkom prekida furiozni nalet Zvezde, kojoj Simonović čuva plus sedam 19:10. Posle poena Lovernja Giedraitis ubacuje trojku - 22:12.

4. MINUT - Luvavu sa poludistance prekida seriju Zvezde 6:0, ali samo na trenutak pošto Simonović ubacuje novu trojku, a potom u polukontri i Giedraitis ubacuje za dva za plus osam u 4. minutu - 14:6. Crveno-beli šutiraju 5/5 za tri na otvaranju meča.

2. MINUT - Efikasno otvaranje meča. Lovernj je postigao četiri poena za goste, na drugoj strani Lazić, Simonović i Nejpir su trojkama doneli Zvezdi prednost - 9:4.

- Zvezdu će večeras iz prvog reda pored terena bodriti i Novak Đoković.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
 

- Dvadesetak minuta pre početka utakmice svi prisutni u Areni su ustali i ovacijama pozdravili Borišu Simanića!

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
 

- U dovranu su ušli fudbaleri Crvene zvezde predvođeni Mirkom Ivanićem i Milošem Degenekom.

MN Press
 

- Sada bi trebalo da je rešena svaka dilema što se tiče sastava Crvene zvezde za večerašnji meč. Duško Ivanović protiv Asvela neće računati na Bjelicu, Bolomboja, Jaga i Davidovca.

 

 

 

 

- Kako javlja izveštač 24sedam iz Arene, Šabaz Nejpir će igrati večeras protiv Asvela!

 

 

- Jago Dos Santos se pojavio na zagrevanju, što bi trebalo da bude potvrda da će večeras biti na raspolaganju Dušku Ivanoviću.

- Nemanja Nedović deluje prilično opušteno uoči prvog evroligaškog meča u sezoni. Iskusni bek se zadržao najmanje pet minuta kako bi izašao u susret svakom navijaču koji je poželeo fotografiju za uspomenu.

- Zvezdini košarkaši polako pristižu u Arenu.

- Ne baš lepe vesti dočekale su prve navijače u beogradskoj Areni. Naime, na semaforu na kojem su ispisana imena igrača nema Jaga Dos Santosa i Šabaza Nejpira, što nagoveštava da tandem plejmejkera neće igrati večeras protiv Asvela. Čeka se izlazak ekipa na zagrevanje za potvrdu ove informacije.

- Crveno-beli će večeras u Areni imati podršku posebnog gosta.

- Specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" na dan početka nove evroligaške sezone izbacio je najvceće favorite za osvajanje elitnog takmičenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike