Igokea predlaže VELIKU promenu, da li je ABA liga spremna za nju?

18.08.2021 | 21:29 >> 22:05

Autor: Adam Štulić

Vuk Radivojević otkrio želje kluba iz Laktaša

Copyright MN Press

Igokea je predložila veliku promenu za nastupajuću sezonu ABA lige. Klub iz Aleksandrovca uputio je dopis rukovodstvu i članovima regionalnog takmičenja da se na narednoj Skupštini stavi na razmatranje predlog o promeni sistema plej-ofa.

Podsetimo, dosad su četiri najboljeplasirane ekipe posle ligaškog dela razigravale za regionalni trofej, ali u Igokei smatraju da bi za takmičenje bilo bolje da se u doigravanju nađe najboljih osam klubova.

Zahtev kluba iz Laktaša, u razgovoru za ATV, obrazložio je sportski direktor Vuk Radivojević, ali se već u startu nameće jedan veliki problem u realizaciji ovog zahteva – raspoloživost termina, s obzirom na, ionako, zgusnut raspored.

– Mi smo poslali dopis juče, ispred kluba, jer je na prošloj Skupštini bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto – kazao je Radivojević, dodavši da se u vrhu uvek ističu isti timovi.

Pročitajte još

– Zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej-of sa osam timova doneo mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili – rekao je Vuk Radivojević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam