Postoji način da Nikoli zagorčate život! NBA stručnjaci se spremaju za početak sezone i Denverov juriš na odbranu trofeja!

02.10.2023

11:19

0

Autor: A. S.

"Ako se Dejvis muči sa Jokićem, onda se muče i svi ostali"

Postoji način da Nikoli zagorčate život! NBA stručnjaci se spremaju za početak sezone i Denverov juriš na odbranu trofeja!
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Nikola Jokić je najbolji igrač NBA lige, ali bez zvanične potvrde. Već godinama, srpski košarkaš igra na zavidnom nivou i pravi razliku, a u sada već prošloj sezoni, vodio je Denver Nagetse do titule, međutim za to nije dobio nagradu.

MVP priznanje je pripalo Džoelu Embidu, a Somborac je proglašem igračem finalne serije. Ipak, nedavno je „ESPN“ proglasio najboljim igračem NBA lige.

Jokićev kvalitet nikada nije bio upitan, o čemu najbolje svedoče izjave stručnjaka iz najjače lige na svetu. Stiv Ker, trener Golden Stejta smatra da postoji način kako sačuvati Nikolu Jokića.

- Svi kažu: ‘Neophodan vam je neko ko će da brani Nikolu Jokića. Mislim da je Entoni Dejvis odigrao ključnu ulogu u našoj seriji prošle sezone protiv Lejkersa u drugom kolu. Jednostavno nam je uskratio prostor i igrao sjajno u obrani. On je ubedljivo najbolji obrambeni centar u NBA ligi - rekao je Ker koji je verovao da Dejvis ume da zaustavi Jokića.

Ipak, Nagesti su u polufinalu slavili sa 4:0, a Nikola je ukupno postigao 101 poen.

- A onda je Denver razbio Lejkerse, a Jokić je bio neverovatan. Dakle, ako se Dejvis muči sa Jokićem, onda se muče i svi ostali. Ne možete samo da pogledate i kažete da nam je potreban neko veliki i jak da čuva Jokića. Pre svega treba da razmislimo kako da delujemo, kako da igramo utakmicu kad protiv tebe igra takav tip - istakao je trener Golden Stejta.

Ipak, Ker ne odustaje od svoje ideje kako zaustaviti Nikolu Jokića.

- Pa uz pomoć plejmejkera, dodavanja, zagorčavajući mu život na sve moguće načine. To je ravnoteža koja je stvarno potrebna. Možete baciti velikog tipa na Jokića i to neće napraviti razliku. Ali u isto vreme, bićete manje efikasni u napadu - zaključio je Ker.

Tokom plej-ofa Nikola je odigrao 20 utakmica, a prosečno je ubacivao 30 poena, 13,5 skokova i 9,5 asistencija. Sa velikom motivacijom vraća se nakon odmora u Srbiji, spreman da brani tron.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike