Ponos Čačka: Slobodan, otac Alekse Avramovića, otkrio šta je kupio sinu kad se rodio, dotakao se i popularnosti posle Mundobasketa!

21.09.2023

12:46

0

Razgovor je vođen sa bivšim trenerom, prijateljem, kao i sa učiteljicom iz osnovne škole

Ponos Čačka: Slobodan, otac Alekse Avramovića, otkrio šta je kupio sinu kad se rodio, dotakao se i popularnosti posle Mundobasketa!
Aleksa Avramović - Copyright RINA

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović, jedan od najzaslužnijih igrača reprezentacije Srbije za osvajanje srebrne medalje na Mundobasketu, svojom borbenošću oduševio je sve na prvenstvu i tako postao miljenik nacije.

Tim povodom pričao je i njegov otac Slobodan Avramović, koji je priznao da popularnost njegovog sina postaje naporna, ali istovremeno i slatka. 

- Naporno je, ali i slatko. Ostvaruju se zajedničke želje. Prvo njegovi dečački snovi, a onda i moji, roditeljski. Kada se rodio, kupio sam košarkašku loptu, ali onu staru, kožnu. To su bile one "Tigrove" lopte, ali verujte da nikada nije izašla na beton, samo se na parketu koristila - otkrio je Aleksin otac u emisiji "Prvi red" .

Otac košarkaša Partizana kazao je da je Aleksa još kao dete pokazivao interesovanje za sport i da se na kraju našao u sportu pod obručima.  

- Kao mali počeo je da trenira tenis, bio je veoma aktivan i brz. Međutim, tenis mu je postao dosadan jer mu se besomučno udaranje loptice nije dopalo. Posle toga je sam tražio da trenira košarku - istakao je Slobodan Avramović.

- Svaka naša poruka i reči podrške završavaju se sa: „Mi volimo tu igru i to je samo igra“. Dokle god razmišlja da je to uvek igra i da je takmičenje nadmetanje, kao i da su mu sportisti sa druge strane prijatelji a ne rivali, postizaće ovako velike uspehe - zaključio je otac Alekse Avramovića.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
 

Dejan Kolarević, bivši trener reprezentativca Srbije, kazao je da je Aleksa već kao pionir pokazivao talenat za košarku i da je imao jak karakter.

- Prvi kontakt sa Aleksom Avramovićem sam imao kada je bio pionir. S obzirom na to da sam tada trenirao starije kadete, primetili smo jednog sitnog klinca u KK „Mladost“ koji je tada nastupao za OŠ „Milica Pavlović“, gde je faktički prvo i počeo da igra košarku kod svog trenera Baneta Bokića. Odmah smo prepoznali jedan jak karakter i izuzetnu želju. Sve ono što je svetska javnost videla u Manili, mi smo to znali pre dvadesetak godina. Bio je jako sitan, talentovan, ali i nestašan. Isti je i dan-danas. Nije voleo poraze i to je jako emotivno ispoljavao - poručio je Kolarević.

Prijatelj Lazar Marković otkrio je u emisiji „Prvi red“ po čemu se Aleksa izdvajao na samom početku treniranja košarke.

- Izdvajao se time što je izgledao kao da je došao iz predškolskog. Za dve glave bio je manji od svih. Mrzeli su da ih čuva Aleksa, prvo zato što je niži, a onda jer je stalno tu oko nogu, brz je i ima srce kao lav. Srčan je bio uvek, ali ni kao dete nije voleo da gubi, čak ni kada smo šutirali penale na terenu - objasnio je prijatelj našeg košarkaša.

Prvi trener Branislav Bokić kaže da je Aleksa uvek bio dete širokog osmeha i velikog srca.

- Aleksu je 2002. godine otac doveo u KK „Mladost“ i u školskoj sali OŠ „Marije Pavlović“ načinio je prve košarkaške korake. Izdvajao se brzinom, ali je bio sitnije građe. Imao je mnogo energije, agresivnost, i ova škola je 2008. postala prvak Srbije, zajedno sa Aleksom. 

Razredna Alekse Avramovića iz OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku Tanja Đorđević ističe da je srebrni iz Manile bio veoma sitan, emotivan, nestašan, ali je još kao mali imao veliko srce i bio posvećen svemu što radi.

- Uvek je burno reagovao tokom školskih nadmetanja. Često su porazi bili propraćeni njegovim suzama. U afektu je znao i da se povredi. Naljuti se, pa onda krene nogom ili rukom u zid. Jedno vreme je bio član dramske sekcije i jako je želeo da učestvuje u predstavi koju su spremali o vojvodi Stepi. Kada je čuo da su vojnici junaci u toj priči i da može da nosi uniformu, bio je jedan od prvih koji se prijavio za tu ulogu, iako je to vojničko odelo bilo preveliko za njegove godine i konstituciju. Moram da istakenm da ga slava nije promenila, i uvek kad dođe u Čačak on se ponaša kao običan dečak iz kraja - istakla je bivša razredna Tanja Đorđević u emisiji "Prvi red".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike