Zvezdin kapiten počinje 13. sezonu u crveno-belom: Bliži sam penzionerskom odeljenju, ali motiva i ambicija ne fali

27.09.2023

07:03

0

Autor: Milan Nastić

"Svaka sezona je novi izazov, samo da nas zdravlje posluži"

Zvezdin kapiten počinje 13. sezonu u crveno-belom: Bliži sam penzionerskom odeljenju, ali motiva i ambicija ne fali
Branko Lazić - Copyright MN Press

Okupila se Crvena zvezda, odradila pripreme, dočekala 10 novih igrača i sada se sprema za početak sezone. Raspoloženje je dobro, ciljevi su visoki, kvalitet je tu, samo treba vremena za uigravanje.

A tu negde, među svim tim novim licima je i kapiten Branko Lazić. Za Zvezdu je prvi ugovor potpisao leta 2011, na samo godinu dana. U subotu počinje svoju 13. sezonu u crveno-belom dresu, kao igrač sa najviše nastupa, ali i najviše trofeja.

Mnogo novih lica, tokom godina se svašta stalno menja, osim tebe?

- Da, ha, ha. Tek ćemo da vidimo kako će biti sve, jer ima mnogo novih igrača, ima i povratnika i novajlija, kojima će biti potrebno da se uklope i u sistem i u ekipu. Imali smo tu "nesreću" da nismo bili kompletni od početka, priključivao se neko na svakih pet do sedam dana, što je donelo sporije uigravanje, što se možda i videlo na nekim pripremnim utakmicama. Ali, mislim će kako vreme bude prolazilo, izgledati sve bolje. Najbitnije je da krenemo u sezonu sa pobedama. U subotu je prva utakmica u sezoni, Igokea. Posle nas čekaju Arena i prva evroligaška utakmica (Asvel). Ima vremena da se uigramo i da sve legne kako treba.

MN Press
 

Sada je ekipa dosta iskusna. Tu su ti sad Teo, Bjelica, pa i Davidovac se vratio, tu je Nedović… Koliko to pomaže i znači?

- Značiće, naravno. Ne samo meni, nego celom klubu da dođu tako iskusni igrači, sa takvim iskustvom. Sigurno će biti od velike pomoći. To su prepoznali navijači kupovinom sezonskih ulaznica. Sve je otišlo. Očekujem punu halu u svim takmičenjima. Siguran sam da ćemo uz njihovu pomoć napraviti rezultate koji se od nas očekuju.

Pa kad si već pomenuo ciljeve…

- Okej, igranje u Zvezdi donosi ti taj pritisak i ciljevi su uvek najviši mogući. Tu nema nikakve nepoznanice. Jedino što može da utiče na te ciljeve su ne daj Bože neke povrede ili neka duža odsustva. Zdravlje je najbitnije, a za ostalo – mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do ciljeva i rezultata i nadam se da će uz pomoć navijača biti sve okej.

Iako imaš tek 34, ti si sad tu veteran…

- Kao veteran bliže penzionerskom odeljenju, ha, ha…

Šalu na stranu, kako stojiš sa motivacijom, ima li je još posle toliko godina i toliko trofeja?

- Uvek ima motiva, i dalje sam tu, svaka sezona je novo uzbuđenje, nova prilika za dokazivanjem. Sigurno je i  ova takva, i naredna, Bože zdravlja, ako bude. O tom potom. Videćemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike