Ivanović nema šta da krije: Zvezda je dovela dobre igrače, videćemo kako će funkcionisati kao tim

26.09.2023

14:21

0

Autor: P.K.

"U velikom klubu, ambicije su uvek najviše"

Ivanović nema šta da krije: Zvezda je dovela dobre igrače, videćemo kako će funkcionisati kao tim
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Crvena zvezda se predstavila medijima pred novu sezonu, koja počinje već za vikend, dok Evroliga kreće sledeće nedelje.

Proklamovani ciljevi su najviši mogući. Sa novinarima je pričao i trener Duško Ivanović, koji je ispričao sve što medije zanima.

- Imali smo predsezonu u nekompletnom sastavu, jer smo imali igrače koji su bili na Svetskom prvenstvu, ali mislim da smo uspešno uradili te pripreme, najviše zahvaljujući tome što smo imali jedne kratke mini pripreme u Staroj Pazovi. Tamo smo imali dobre uslove, mogli smo da se fizički dobro spremimo i da postavimo ove naše sisteme. Sve ove prijateljske utakmice što smo imali, mislim da su novi igrači koji su došli pokazali da imaju taj kvalitet što smo mislili da imaju. I samo je pitanje vremena da se uklope. Sad treba nam vremena da bi svi ti igrači, a ima ih dosta, našli svoje mesto.

Ciljevi?

- Znate šta, ja sam u velikom klubu koji se zove Crvena zvezda i tu su ciljevi uvek najveći. Ja bih da idem iz utakmice u utakmicu, pa ćemo da vidimo kako ćemo. Primarni cilj je da dobijemo prvu utakmicu. To je prvo. Onda ćemo da vidimo drugo. Što se tiče igrača, ja mislim da sam sigurno potpisao dobre igrače, ali skup dobrih igrači ne znače i dobre tim. Mi treba da radimo na tome.

Zna se šta je sada timu najpotrebnije.

- Dobro, mi imamo deset novih igrača, to je sasvim jedan novi tim. U svakom slučaju nama sad najviše treba je vreme, ali ga nemamo. Prema tome, nećemo ga ni tražiti.

Povrede Šabaza Nejpira i Nemanje Bjelice?

- Dobro, sve to ide u svom toku. Mislim, to je sastavni deo i sporta, naročito priprema, te neke male povrede koje remete i igrače i remete i tim, ali dobro, sve ide u svom toku.

Deluje da je ove sezone tim opasniji u napadu?

- Istina je da ove godine imamo napadački bolji tim, imamo i talentovan tim. Međutim, da bi smo nešto ostvarili, to mora da bude povezano sa vrlo dobrom odbranom i to će biti naš najveći zadatak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike