Zvezdin Simonović je za sada samo četvorka, videćemo za dalje: Jedva čekam da zaigram pred navijačima

26.09.2023

15:59

0

Autor: P.K.

Posle dve sezone u NBA i Mundobasketa, jedan od svojevremeno najboljih visokih igrača ponovo na Jadranu

Zvezdin Simonović je za sada samo četvorka, videćemo za dalje: Jedva čekam da zaigram pred navijačima
Marko Simonović - Copyright 24sedam/MN Press

Marko Simonović se vraća u AdmiralBet ABA ligu posle dve godine. Otišao je kao jedan od najboljih visokih igrača u prvenstvu, proveo dve sezone u NBA i sada je došao u Crvenu zvezdu, kako sam kaže, kao bolji košarkaš.

Ipak, između NBA i Zvezde, igralo se Svetsko prvenstvo, tako da je leto bilo baš gusto i sada odmah nova sredina.

- Novi klub. Kad sam se vratio iz SAD, odmah samo otišao na pripreme reprezentacije. Imao sam na povratku iz Manile mali odmor, pa sam se priključio obavezama ovde. Stvarno sam srećan i zadovoljan kako sve odmiče. Dosta novih lica u odnosu na prethodne sezone Zvezde, stvarno jedva čekam da krenu utakmice, pogotovo kod nas i našim navijačima - rekao je Simonović za 24sedam.

Zvezda je ovog leta dovela čak 10 novih igrača…

- Dosta novih lica, svi znaju zašto su došli. Sve to su kvalitetni igrači, napravljen je kvalitetan tim i sad je do nas da se što bolje uigramo i spremimo za početak sezone. Sve je kako treba, ali treba još vremena da se neke stvar poklope.

U kakvoj si ti formi i zdravstvenom stanju?

- Došao sam spreman. Prijao mi taj odmor, odmah sam krenu o da treniram sa ostatkom tima kao da sam s njima prošao pripreme.

Pozicija četiri ili pet?

- Za sad samo četiri. Videćemo…

Vratio si se na poznato, u ligu u kojoj si igrao, kako ti sada deluje period u NBA?

- Faktički sam došao kući. Posle povratka mogu da kažem da mi SAD znači. Mnogo sam napredovao,  pogotovo fizički. Dolazim motivisan, sa velikom željom da se predstavim u što boljem svetlu.

Koji ti je najveći utisak iz NBA?

- Neke fizikalije su dominatne u NBA i najviše sam fasciniran tim i tim igračima koji su dominantni u tom fizičkom aspektu. Trudio sam se i dosta radio na sebi, nadam se da ću preneti.

U Megi si se izvlačio i šutirao i trojke, ovde kažeš samo "četvorka"…

- Iskreno, da. Uklopio samo se stvarno dobro, sistem je jako dobar, treba nam još vremena da pohvatamo neke stvari, kako sve funkcioniše… Mnogo je novih lica. Nadam se da će sve biti kako treba i nadam se svaki igrač svoj maksimum, onda će rezultat doći sam.

Priča se da je za Arenu prodato 12.000 sezonskih ulaznica?

- Stvarno neverovatno. Bili smo na Kipru i kad smo pročitali tu vest, svi su bili u šoku. Neverovatno da je toliko interesovanje, a ja i ovim putem pozivam navijače da dođu u što većem broju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike