Španski As o Partizanu: Pažljivo pratite ovaj klub u Evroligi - imaju tim za najviši plasman!

24.09.2023

14:48

0

Poznate sportske novine napisale su veliki tekst vezan za klub bogate tradicije

Španski As o Partizanu: Pažljivo pratite ovaj klub u Evroligi - imaju tim za najviši plasman!
Željko Obradović - Copyright Profimedia

Španski "As" napisao je tekst o KK Partizanu, ističući da je ovaj klub velike tradicije sposoban da se ove sezone uključi u trku za plasman za samu završnicu Evrolige.

Prvo su podsetili na 1992. godinu kada je čuvena trojka Aleksandra Đorđevića donela crno-belima titulu najboljeg u Evropi, a veoma su blizu bili i prošle sezone kada su za plasman na fajnal-for imali vođstvo protiv Reala 2:0 (kasnije osvajača Evrolige), ali nekim spletom čudnih okolnosti, Madriđani su slavili sa 3:2 i domogli se same završnice ovog takmičenja.

Poznati sportski list ističe da Partizan i ove sezone ima velike ambicije, pogotovo što su doveli dva NBA igrača Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog, napominjući da izabranici Željka Obradovića i ove sezone jurišaju na najviši plasman.

Takođe, ističu da se u klub pojačao za povratnika Ognjena Jaramaza, koji ima bogato iskustvo igranje u Evroligi, kao dolazak Mateusa Ponjitke. 

Kaminski ima osam godina iskustva u NBA, četiri u Šarlotu, tri u Finiksu, zatim u Atlanti i Hjustonu.

Njegovi proseci u najjačoj ligi na svetu su 8,8 poena po meču, 3,8 skokova i 1,6 asistencija, u 413 utakmica koliko je odigrao u NBA, gde je u 49 mečeva bio starter.

- Ovo mi je prvi put da napuštam Ameriku, pa sam zbog toga bio malo nervozan. Međutim, pošto sam o Partizanu, gradu čuo sam lepe stvari, nervoza se pretvorila u uzbuđenje. Čuo sam da je Partizan najbolje mesto za igru sa najboljim trenerom, zbog čega sam srećan što ću imati priliku da budem deo ovog tima - govorio Kaminski pri dolasku u Partizan

Pi Džej Doužer ima nepunih 27 godina, ponikao je na univerzitetu Južna Karolina, a u NBA ligi nastupao je za Oklahomu (2017-2018), Boston (2018-2019), Denver Nagetse (2019-2022), da bi poslednjih godinu i po dana proveo na relaciji Ajova Vulvs (filijala Minesote u G ligi) - Sakramento Kings.

Za "kraljeve" je 2023. potpisao 10-dnevni ugovor ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Takođe, španski "As" je posebno apostrofirao Željka Obradovića, napominjući da njegova svaka ekipa ide na trofeje, napominjući da ovaj tim treba pažljivo pratiti ove sezone, i da bi mogli da budu uspešniji nego što je to bio slučaj prethodne. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike