Ibaka otkrio svima zašto je odabrao Bajern: Seo pred novinare prvi put od dolaska i otkrio sve

22.09.2023

00:44

0

Vratio se u Evropu posle 14 godina u NBA

Ibaka otkrio svima zašto je odabrao Bajern: Seo pred novinare prvi put od dolaska i otkrio sve
Serž Ibaka - Copyright Profimedia

Prodrmala je malo evropsku košarku vest da se Serž Ibaka vratio u Evroligu.

Osvajač NBA titule sa Torontom se posle 14 godina vratio u Evropu i sigurno će biti faktor u reketu Bajerna, koji od ove sezone ima novog trenera – trofejnog Pabla Lasa.

Ibaka je na predstavljanju medijima otkrio da je upravo to bio razlog dolaska u Bajern, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

- Privilegija je pridružiti se klubu koji ima bogatu istoriju kao Bajern. Laso je fantastičan trener i odlična osoba. To je najvažnije. Ja sam u periodu karijere kada mi je bitno da sarađujem sa dobronamernim ličnostima. Košarka je ipak igra. Bitno mi je da ako provodim vreme sa nekom osobom radeći naporno i putovajući, da se radi o čestitom čoveku. A to najbolje opisuje Pabla.

Ibaka je sa reprezentacijom Španije osvojio Evropsko prvenstvo 2011. i olimpijsko srebro 2012.

Seniorsku karijeru počeo je sa 17 godina u svom rodnom Kongu. Posle je prešao u španski Lospitalet, gde je posle jedne sezone prešao u Manresu, u kojoj je proveo sezonu posle drafta.

U NBA je igrao najviše za Oklahomu, Posle je proveo sezonu u Orlandu, pa tri u Torontu, gde je osvojio titulu, zatim je bio dve sezone u Klipersima, da bi prošlu odigrao u Milvokiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike